יו"ר ועדת הפנים של הכנסת, חברת הכנסת מירי רגב (הליכוד) הביעה את שביעות רצונה מהחלטת שר הביטחון להעלות את השכר החודשי של חיילי צה"ל.

עם זאת בהודעה שפרסמה הבוקר (ראשון) כתבה רגב כי "הודעת שר הביטחון על כך ששכר החיילים יעלה נובעת לצערי מלחץ ציבורי כבד ומהחלטת בג"צ האמורה להינתן ביום שני הקרוב בנושא".

עוד כתבה רגב כי "ציפיתי משר הביטחון והרמטכ"ל שיהיו ערניים למצוקות החיילים – לפני חודשיים הגשתי את הצעת החוק שלי להעלאת שכר החיילים והיא נפלה בועדת שרים לחקיקה. החלטתי להמשיך במאבק מול שר האוצר ושר הביטחון, שיבינו שיש להם אחריות על מצבם הקשה של החיילים שאינם גומרים את החודש ונכנסים לחובות גדולים".

",אני שמחה שבסופו של דבר יעשה צדק עם החיילים והם יקבלו משכורת גבוהה יותר. זוהי חובתנו לדאוג לילדינו. עלינו לדאוג לכך שהחיילים יקבלו משכורת מכובדת והוגנת", כתבה רגב והוסיפה כי "אמשיך לעמוד מקרוב אחר יישום החלטת השר".

בתוך כך על פי החלטתו של שר הביטחון משה (בוגי) יעלון (הליכוד) שכרם של החיילים ישודרג באופן כזה: לוחמים יקבלו כ-1,100 שקלים בחודש לעומת 850 כיום. חיילים המשרתים בתפקידים עורפיים יקבלו כ-550 שקלים לעומת 430 כיום, וחיילים תומכי לחימה יקבלו החל מינואר הקרוב כ-785 שקלים מדי חודש, לעומת 630 כיום.

נזכיר כי בתחילת השנה עודכן שכר החיילים בכ-21% לאחר שנים בהן לא היה שינוי.

מלשכתו של יעלון נמסר: "עם כניסתו לתפקיד, שר הביטחון העלה את דמי הקיום של חיילי החובה, שהיו נמוכים, לראשונה מזה שנים ארוכות. שר הביטחון תומך ומקדם את העלאת דמי הקיום של חיילי החובה בכלל, ולוחמים בפרט. לאחרונה אישר השר את המלצת הצבא להעלאה משמעותית, החל מינואר 2015, שגודלה יסוכם בימים הקרובים".