ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס לפני זמן קצר (ראשון) למגעים לשחרור החטופים ובחר בפתח דבריו להפנות אצבע מאשימה כלפי התקשורת שלדבריו גורמת נזק למגעים: "אני מבקש להתייחס לפרסומים מגמתיים בתקשורת, פרסומים שגורמים נזק למשא ומתן לשחרור החטופים, וגם לסבל מיותר למשפחות החטופים שהן עוברות סיוט ולבי איתן.

בהמשך טען נתניהו כי חמאס עומד מאחורי כישלון המגעים. "בניגוד לפרסומים הללו, החמאס הוא זה שמכשיל את שחרור חטופינו. אנחנו פועלים בכל דרך אפשרית לשחרור החטופים. זה בראש מעיינינו".

לדבריו: "ישראל היתה ועודנה מוכנה לעשות הפוגה בלחימה כדי לשחרר את חטופינו. כך עשינו כששיחררנו 124 חטופים, וחזרנו להילחם – וכך אנו מוכנים לעשות גם היום. בשבועות האחרונים אנו פועלים מסביב לשעון כדי לגבש הסכמה שתחזיר את החטופים".

"ושוב, בניגוד גמור לפרסומים, כדי להשיג מטרה זו, נתנו לצוות המשא ומתן מנדט נרחב מאוד כדי לקדם את השחרור. עשינו זאת מתוך החובה העמוקה לחטופים ולחטופות, וכדי לשים קץ לסבל הנורא של המשפחות".

לדברי נתניהו: "לאורך המשא ומתן ישראל הפגינה נכונות ללכת כברת דרך משמעותית. כברת דרך שתוארה על-ידי מזכיר המדינה האמריקני בלינקן ואחרים כ"נדיבה במיוחד". אבל בעוד שישראל הראתה נכונות זו, החמאס נשאר מבוצר בעמדותיו הקיצוניות, ובראשן הדרישה להוציא את כל כוחותינו מהרצועה, לסיים את המלחמה, ולהשאיר את החמאס על כנו".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: איתי בית-און, סאונד: בן פרץ /לע"מ)

"השבעה באוקטובר הבא זה רק עניין של זמן"

ראש הממשלה המשיך וציין את החשיבות לאי הפסקת הלחימה: "מדינת ישראל איננה יכולה לקבל זאת. איננו מוכנים לקבל מצב בו גדודי החמאס יצאו מהמחילות שלהם, ישתלטו על עזה מחדש, ישקמו את התשתיות הצבאיות שלהם, ויחזרו לאיים על אזרחי ישראל ביישובי העוטף, בערי הדרום, בכל חלקי המדינה".

"במקרה זה, השבעה באוקטובר הבא זה רק עניין של זמן. החמאס יוכל לממש את הבטחתו לבצע שוב ושוב ושוב את מעשי הטבח, את מעשי האונס והחטיפות. האם לשם כך נפלו גיבורים וגיבורות? האם לשם כך שילמנו מחירים כבדים מנשוא?התשובה היא – לא!".

נתניהו שב וחזר על ההתעקשות שלן שלא להיענות לדרישות החמאס: "כניעה תהיה תבוסה איומה למדינת ישראל.זה יהיה ניצחון עצום לחמאס, לאיראן, לכל ציר הרשע.זה יקרין חולשה נוראה – גם לידידינו, וגם לאויבנו.והחולשה הזאת רק תקרב את המלחמה הבאה, והיא תרחיק את הסכם השלום הבא. כי בריתות לא כורתים עם החלש והמובס, בריתות כורתים עם החזק והמנצח. לכן, ישראל לא תסכים לדרישות החמאס שמשמעותן כניעה, והיא תמשיך את הלחימה עד השגת כל מטרותיה".

(צילומים תמונות מתחלפות: איתי בית לאון, יונתן זינדל\פלאש 90, פורום הגבורה)