קבוצת מדינות פורום ה-G7, הכולל את קנדה, צרפת, גרמניה, איטליה, ארה"ב, יפן והאיחוד האירופאי החליטו בדיונים פנימיים ללחוץ על ישראל בכל דרך אפשרית לא להגיב למתקפה האיראנית.

על פי פרסומים אמריקאיים, מדינות ה-G7 קיימו שורה של דיונים במהלך היממה האחרונה לאחר המתקפה המשולבת של איראן על ישראל, והגיעו להחלטה כי כלל חברות הפורום יפעילו על ישראל לחצים ויפעלו בכל דרך לשכנע את הנהגת המדינה להבליג על המתקפה האיראנית, ולא לפתוח במתקפת תגמול לאחר שיגור של מאות אמצעי לחימה מאיראן אל ישראל.

התקשורת האמריקאית מדווחת כי במהלך השעות האחרונות התקיימו דיונים קדחתניים בין מנהיגי המדינות החברות, וכי הגישה של נשיא ארצות הברית לפיה ישראל צריכה "לשמוח מהניצחון" בבלימת המתקפה, ולבלוע את הצפרדע האיראנית לפחות כעת היא "הכרחית לשמירת היציבות במזרח התיכון"

לא התקבל אישור רשמי של הדברים מהמנהיגים והמדינות החברות, אך מדובר במסרים דומים לאלה שפיזר הבית הלבן מרגע שהתקיפה הסתיימה, במיוחד בשיחת הטלפון בין ראש הממשלה נתניהו לביידן, אז אמר הנשיא דברים דומים לראש הממשלה.