זה אפשרי: המנהל האזרחי הרס אתר פסולת של הרש"פ - סרוגים

זה אפשרי: המנהל האזרחי הרס אתר פסולת של הרש"פ

המנהל האזרחי הרס אתר פסולת פיראטית של הרשות הפלסטינית סמוך למגרון וכוכב יעקב. התחנה שימשה מעבר בין משאיות לזריקת פסולת באזור היישובים כוכב יעקב ואדם בבנימין

עוז ישראל שוורץ, חדשות סרוגים
זה אפשרי: המנהל האזרחי הרס אתר פסולת של הרש"פ
  אתר הפסולת הפיראטי (קרדיט: דוברות מועצה אזורית בנימין)

המנהל האזרחי הרס אתמול (שלישי) אתר פסולת פיראטית של הרש"פ סמוך למגרון וכוכב יעקב בבנימין לאחר שעובדי מחלקת הקרקעות של מועצה אזורית בנימין העבירו מידע מפליל שהוביל להריסת האתר.

התחנה שימשה מעבר בין משאיות לזריקת פסולת באזור היישובים כוכב יעקב ואדם בבנימין גרמה לשריפות פסולת ענקיות ובחודש אוגוסט האחרון משרד הגנת הסביבה אף הורה לסגור את אזור התעשייה שער בנימין הסמוך בשל זיהום האוויר החמור.

(קרדיט: דוברות מועצה אזורית בנימין)

במהלך החודשים האחרונים העבירה המועצה האזורית בנימין באמצעות עובדי מחלקת הקרקעות שלה למינהל האזרחי, תיעוד מפליל של מפני הפסולת וסיפקה מידע בזמן אמת על תעשיית הזבל הפיראטית שמפעילים הערבים תושבי הרשות הפלסטינית. כאמור, בימים האחרונים פעל המינהל והרס את תחנת המעבר. אנשי יחידת קמ"ט איכות הסביבה במינהל האזרחי ביצעו את האכיפה והרסו את התחנה שריכזה במקום את העברת הפסולת.

ראש המועצה ישראל גנץ בירך את המנהל האזרחי ואמר כי "היא חשובה לבריאות כל תושבי האזור וחשובה למשילות, לחוק ולסדר ולשמירה על האדמה. צריך להוסיף אמצעי לחץ ועונשים בזמן אמת נגד תעשיית הפסולת והזיהום שנעשית בידיעת הרשות הפלסטינית והעיריות שלה".

עוד באותו נושא

שריפות הזבל: "זה לא רק ריח רע, זה פשוט סרטן"


4

נזק של 9 מיליארד שקלים עד 2030

אתמול, פרסם מבקר המדינה דו"ח חמור על התנהלות הממשלה והמנהל האזרחי בטיפול בשריפות הפסולת הפיראטיות של הפלסטינים ביהודה ושומרון.

לדברי המבקר, זיהום האוויר מיהודה ושומרון החמיר מאז ה-7 באוקטובר. כמו כן, בין השנים 2022-2017 הוגשו כ-50,000 אלף תלונות שהגיעו למשרד להגנת הסביבה שלא טרח לעדכן את משרד הבריאות בכמות התלונות. בנוסף, חושף המבקר את הנזק הבריאותי והסביבתי שעומד על כ-9 מיליארד שקלים עד לשנת 2030.

מבקר המדינה מצא שהמנהל האזרחי נכשל במשך שנים רבות בקידום פרויקטים סביבתיים שיאפשרו טיפול מסודר בתופעת השריפות ועל אף תקציבים ניכרים שגייס המנהל האזרחי במהלך השנים לטיפול בנושא הפסולת הביתית – יותר מ-175 מיליון אירו ממקורות בינלאומיים וכ-126 מיליוני מקרן הניקיון יו"ש לצורך תשתיות שנועדו לתת מענה לפער בטיפול בפסולת פלסטינית ביתית מצויות בתהליכי תכנון או ביצוע ראשוניים, ואף עלולות שלא להסתיים עד המועד שבו התשתיות הקיימות יגיעו לקצה הקיבולת שלהם.

 

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
להרוס זה קל - אבל צריך לתת להם פתרונות
קול האמת | 20-03-2024 11:28
עוד ביזיון