הנשיא ביידן בדרך לכנסת? ככה תאושר הבקשה המיוחדת
איזה מנהיג עולמי יכול לנאום במליאה ומי רשאי להזמין ולאשר את הבקשה? אחרי שנשיא ארה"ב ביידן אמר שהוא שוקל לנאום בכנסת, עושים סדר בנאומים המיוחדים במליאה
בראיון שנערך הלילה (שבת) נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן אמר שהוא שוקל להגיע לישראל ולנאום בפני מליאת הכנסת, במטרה לפנות לציבור הישראלי.
לפי תקנון הכנסת, על מנת שמנהיג זר יגיע לנאום בכנסת, שהסמכות נתונה באופן בלעדי בידי יושב ראש הכנסת שבאישור ועדת הכנסת, רשאי להזמין לנאום במליאה ראש מדינה, ראש ממשלה או ראש פרלמנט זר, וכן ראש ארגון בין-לאומי שישראל חברה בו, ואלו יהיו רשאים לנאום בשפתם.
אם ביידן אכן יגיע, הוא יצטרף רק לשלושה נשיאים אמריקאיים שכבר נאמו בפני המליאה, כאשר האחרון היה ג'ורג' בוש הבן בשנת 2008. לפניו היו אלו ביל קלינטון (1994) וג'ימי קרטר (1979).
אובמה דילג, טראמפ שלח את הסגן
למעשה גם דולנד טראמפ וגם ברק אובמה לא נאמו במשכן הכנסת בזמן שביקרו בישראל. כזכור, אובמה העדיף לנאום בפני סטודנטים ישראלים בעת ביקורו בשנת 2013 בבנייני האומה ובכך "דילג" על נבחרי הציבור.
גם בזמן ביקורו של טראמפ הוא נמנע מהגעה לכנסת, אך סגנו מייק פנס דווקא כן נאם במליאה ב-2018 (בתפקידו הרשמי כראש הסנאט).
בשנה שעברה הגיע גם יו"ר בית הנבחרים דאז, קווין מקרתי שנאם גם הוא בפני מליאת הכנסת.
לאורך ההיסטוריה מנהיגים זרים רבים ממדינות שונות עלו על דוכן הנואמים בכנסת כמו נשיא איסלנד אסגייר אסגיירסון (1966), נשיא מצרים סאדאת (1977), נשיא טורקיה אחמט נג'דט סזר (2006), ראש ממשלת קנדה סטיבן הרפר (2014) ונשיא אוקראינה פטרו אולכסיוביץ' פורושנקו (2015).
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו