בניגוד להערכות: מספר המעטפות הכפולות נמוך מהצפוי
לא מעט פרשנים טענו כי השנה מספר המעטפות הכפולות יהיה גדול משנים קודמות בעקבות המלחמה, אך בניגוד להערכות יש רק כ- 114,000 מעטפות כפולות. לצורך השוואה בבחירות 2018 היו כ- 95 אלף

יום לאחר הבחירות המוניציפליות שהתקיימו בערים השונות ברחבי הארץ – משרד הפנים מעדכן כעת (רביעי) את הנתונים החדשים שעולים כל העת מספירת המעטפות. כרגע, תוצאות 82.8% מהקלפיות ברשויות המקומיות ברחבי הארץ כבר מוצגות בפורטל ובכלל זה גם פילוחים כגון, מועמדות מובילות, מועמדים ותיקים/חדשים מובילים וגם המועמדים המובילים ברשויות הגדולות.
בימים האחרונים ובעיקר בעקבות המלחמה, הפרשנים הפוליטיים העריכו כי כמות המעטפות הכפולות השנה, תהיה גדולה משמעותית משנים קודמות, דבר שיכול להוביל לתנודות משמעותיות במועצה ואולי אף לשינוי במועמדים לראשות העיר.
אך למרות ההערכות, כעת נודע כי יש סך הכל כ-114,000 בוחרים אשר הצביעו הפעם בקלפיות המיוחדות שהוצבו באזורי הלחימה, בבתי החולים ואוכלוסיות מוגדרות שניתנה להם האפשרות להצביע שלא במקום מגוריהם. המעטפות מועברות לרשויות המקומיות ושם צפויים לספור אותן עד ליום שישי הקרוב.
כאמור, המעטפות הכפולות עשויות להשפיע ולשנות את הרכבי המועצות בהעלאת מנדט או יותר (תלוי במיקום) למפלגות השונות. בנוסף, יש לא מעט ערים ומועצות בהן יש שלושה מועמדים שהשיגו כל אחד מהם פחות מ40% ובכך שניים מהם צפויים לעלות לסיבוב נוסף.
המעטפות יכולות לשנות את זהות המועמדים. כמו למשל בבית שמש, שם צפויים להתמודד בסיבוב השני ראש העיר המכהנת עליזה בלוך והמועמד החרדי שמואל גרינברג. אך אם למועמד השלישי מטעם ש"ס משה אבוטבול יהיו לא מעט קולות במעטפות הכפולות שבחרו בו – הוא יוכל להדיח את גרינברג ולהתמודד מול בלוך.
ערים נוספות בהם עניין המעטפות יכול להכריע הן אפרת, קדומים, קרית ארבע ואריאל.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו