ניצולת הטבח פונה לנשיא ברזיל: "פוגע בזיכרון נרצחי השואה"
רפאלה טרייסטמן, אזרחית ברזילאית שעלתה לארץ, פנתה לנשיא ברזיל לולה דה סילבה בעקבות הטענה שלו כי ישראל מבצעת רצח עם: "מעציב אותי מאוד להיות יהודייה מברזיל, לדעת שאינני יכולה לחזור למדינתי בגלל האנטישמיות"
רפאלה טרייסטמן, אזרחית ברזילאית שעלתה לארץ לפני 3 שנים, פנתה היום (רביעי) לנשיא ברזיל לולה דה סילבה בעקבות ההשוואה שלו בין מעשי ישראל בעזה לבין המעשים של היטלר בשואה. בדבריה סיפרה כיצד ניצלה מהטבח במסיבת הנובה ברעים, בזמן שבן זוגה חנני גלזר נרצח על ידי מחבלי החמאס.
"ב-6 לאוקטובר החלטתי ללכת למסיבה עם החבר שלי, במטרה לחגוג ולהנות. ב-6 וחצי בבוקר התחלנו לראות טילים בשמיים, דאגנו קצת כשהבנו שלא היה מקום מוגן לאף אחד" סיפרה טרייסטמן בסרטון שפרסם שר החוץ ישראל כ"ץ. "יצאנו מהאזור של המסיבה נסענו לכיוון רעים, וחשבנו שאנחנו מוגנים. שהינו שם זמן מה, עד שהתחילו להיכנס עוד הרבה אנשים מהמסיבה למיגונית, והיה מאד צפוף".
רפאלה טרייסטמן בילתה במסיבת הנובה כשמחבלי החמאס תקפו את ישראל ב-7 לאוקטובר.
רפאלה ניצלה, אך בן זוגה חנני גלזר נרצח באכזריות על ידי מחבלי חמאס, ביחד עם עוד כמה מחבריהם.
הנשיא לולה @LulaOficial, בעקבות ההשוואה שלך בין המלחמה הצודקת שלנו נגד החמאס למעשים הבלתי אנושיים של היטלר… pic.twitter.com/5fDszGtSeS
— ישראל כ”ץ Israel Katz (@Israel_katz) February 21, 2024
"פתאום התחלנו לשמוע יריות מחוץ למיגונית, שבאו מארגון הטרור חמאס שתקף את ישראל באותו יום. לא היה לנו מושג לגבי הפרופורציות של מה שקרה, פשוט חיינו את הרגע. חמאס הגיע עד למיגונית שלנו, זרקו רימוני גז, רימנים, וירו בכל אחד שזז. הם זרקו בקבוקי תבערה, הדליקו מדורה בכניסה ושרפו אנשים חיים. חטפו בחור שהיה לידי, לקחו בחורה שהייתה לידי, אנסו אותה ושרפו אותה חיה".
"ה-7 באוקטובר היה היום הטראומטי ביותר בחיים שלי, והיום השחור ביותר בחיי" הבהירה. "באותו מקום איבדתי את חנני, שהיה האדם שהכי אהבתי בכל העולם. לעולם לא אשכח את מה שקרה שם, לא אשכח את השנאה שהרגשתי באותו יום. פשוט המתנתי והתפללתי לאלוהים שיקח אותי כמה שיותר מהר. במזל יצאתי חיה כי הסתתרתי מתחת לגופות במשך 5 שעות".
"מעציב אותי להיות יהודייה מברזיל"
לדבריה, "חמאס זה לא ארגון התנגדות, זה ארגון טרור. ישראל עוזרת לי בכל תהליך השיקום עם תרופות וטיפול בפוסט טראומה. מעציב אותי מאוד לדעת שהמדינה שבה נולדתי, שקראתי לה בית, נמצאת במצב הזה שבו הממשלה בברזיל משוואה את מה שישראל עושה לשואה".
"כאן אנשים חיים ביחד, אחד עם השני, כך שלא ניתן לקרוא לזה 'רצח עם'. רצח עם היה אם היינו מחרימים עסקים פלסטיניים, עושים משהו נגד הפלסטינים, ואם האוכלוסייה הייתה פוחתת באופן משמעותי – כשלמען האמת, היא גדלה פי 5 בשנים האחרונות. ישראל עושה הכל כדי להגן על תושבי עזה, גם אם זה אומר לאבד הרבה חיילים כדי למנוע הרג אזרחים".
"מעציב אותי מאוד להיות יהודייה מברזיל שעברה לגור בישראל, כשכל משפחתי הייתה בשואה, וכולם נרצחו על ידי הנאצים. כל משפחתי ברחה מפולין לברזיל, שנחשבה אז למקום בטוח, והם הפכו אותו לבית כי הם ידעו ששם הם לא יירדפו ויירצחו רק בשל היותם יהודים. לכן זה מצב מאוד מורכב בתור ברזילאית לדעת שאינני יכולה לחזור למדינתי, בגלל הסכנה של להיות יהודייה במדינה שיש בה כל כך הרבה אנטישמיות, שראשיה מתבטאים באופן אנטישמי, ושהממשלה משווה את מעשיה של ישראל למעשיו של היטלר. הם לא רק מפיצים אנטישמיות, אלא גם פוגעים בזיכרון של 6 מיליון היהודים שנטבחו באכזריות בשואה בגלל אדם אחד".
"ממשלת ברזיל לא פנתה אלי ובשום רגע לא יצרה איתי קשר, או עם משפחותיהם של אלו שנרצחו באכזריות במתקפת ה-7 באוקטובר. למען האמת, הממשלה בברזיל לא עשתה דבר ופשוט הרגשנו ששכחו אותנו. לכן אני יושבת לצידו של השר כי אני רוצה להראות צד אחר של הסיפור, כדי להראות את החשיבות של הפצת מידע אמין ולומר שישראל כן משתדלת להגן על הבלתי מעורבים בעזה ולמנוע פגיעה בחפים מפשע".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו