אנטישמיות בבריטניה: "המצב מזכיר את גרמניה בשנת 1930"
בעקבות גל האנטישמיות האחרון בבריטניה, העיתונאי הבריטי ניק פרארי זעם בתוכניתו: "המצב מזכיר את גרמניה בשת 1930 ואני שואל כמה עוד עד שיפול האסימון?"
בעקבות הדיווחים אמש (שני) על השחתת פסלה של הזמרת היהודייה איימי ווינהאוס עם דגלי פלסטין, הרוחות בבריטניה סוערות. מגיש יומן הבוקר בתחנת הרדיו הבריטית ניק פרארי התבטא בחריפות ואמר כי "המצב מזכיר את גרמניה בשנות 1930. כמה עוד צריך עד שיפול לאנשים האסימון?".
'Where have you seen this behaviour before? That's right, Germany in the 1930s.'
'What does it take for the penny to drop?' asks @NickFerrariLBC, after officials defaced a Jewish baby's document, and an Amy Winehouse statue was covered with a Palestinian flag. pic.twitter.com/KuzUj4VgSD
— LBC (@LBC) February 20, 2024
פרארי הזדעזע מהאירועים האנטישמיים בבריטניה ואמר כי "צבאו על ביתו של חבר הפרלמנט רק כי היו לו הדעות ה'לא נכונות' לגבי סכסוך ישראל-חמאס. למדנו כי יהודי שהלך לתיאטרון גורש ממופע קומי כי לא היה מוכן לקום לכבוד דגל פלסטין כשזה התנוסס". בהמשך המגיש התייחס לאירוע האנטישמי האחרון של השחתת הפסל והוסיף: "אני אומר שוב, מתי ראינו התנהגות כזו? הוציאו את ספרי ההיסטוריה, לא חייבים לחזור 100 שנה לאחור, קצת פחות, גרמניה בשנות ה-1930: השחתת פסלים, שינוי או השחתת תעודות לידה של תינוקות. אני שואל כמה עוד עד שיפול האסימון?".
בשבוע שעבר שוחח במהלך תוכנית הרדיו שלו עם העיתונאית ניקול למפרט, שתהתה "אם המפגינים נגד הנעשה ברצועת עזה כל כך אכפתיים, מדוע הם לא מדברים למען 7 מיליון העקורים בסודן? כנראה שזה מגניב רק שזה נגד יהודיים".
View this post on Instagram
גם השר הבריטי להגנת הסביבה, סטיב בארקליי, התייחס לאירוע ואמר בראיון לרשת סקיי ניוז כי ממשלת בריטניה "מחוייבת לטפל באנטישמיות".
כזכור, לאחרונה בריטניה חווה גל של אנטישמיות תחת המחאות הפרו-פלסטיניות. רק בשבוע האחרון, ארגון צדקה שמגן על יהודי בריטניה מפני אנטישמיות (CST) פרסם דו"ח על היקף האירועים כלפי יהודים בבריטניה – ולפיו, מאז השביעי באוקטובר מדובר על עלייה חדה של כ-590% ממה שדווח באותה התקופה בשנה שעברה.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו