לקראת דיון היערכות לרמדאן שיתקיים מחר עם רה"מ, שירות הביטחון ומערכת הביטחון קרא השר איתמר בן גביר לאסור כניסה של תושבים מהרשות הפלסטינית לשטח ישראל.

וכך מסר "אסור לאפשר בשום אופן כניסה של תושבים מהרשות ה"פלסטינית" לשטח ישראל. לא יכול להיות שנשים חטופות נאנסות בעזה, וישראל תאפשר חגיגת ניצחון של החמאס בהר הבית. העמדות של חלק מגורמי הביטחון הממליצות לאשר כניסה מאסיבית של תושבי הרש"פ להר הבית מלמדת שהם לא למדו דבר מהשבעה באוקטובר".

עוד הוסיף "אני ממליץ לאותם גורמי ביטחון להציץ בסקרים שנערכו ברשות הפלסטינית, שם יגלו את התמיכה האדירה בטבח שביצע חמאס בשבעה באוקטובר. אני אתנגד בתוקף לכניסת תושבי רש"פ לישראל ואני מקווה שכך ינהגו יתר חבריי לקבינט המורחב שרק בו צריכה להתקבל ההחלטה ולא פורום מצומצם שהגם שאני נכלל בו לא משקף את הדעות של כלל חברי הקבינט".