שר האוצר בצלאל סמוטריץ' התייחס הבוקר (חמישי) לסערה שהתעוררה סביב הכנס "חוזרים לעזה". "מטרת המלחמה איננה לחזק את ההתיישבות – אלא להחזיר את החטופים ולחסל את חמאס", ציין במהלך ראיון לאילנה דיין בגלי צה"ל.

לדבריו, "חשבנו שלא נכון להתעסק ביום שאחרי כי זה נושא שנוי במחלוקת, אך דחקו בנו. אי אפשר שצד אחד יתעסק במשאלות לבו, ולא יאפשרו לנו לומר את תפיסתנו". הדברים באים על רקע הסערה שהתחוללה במהלך כנס ההתיישבות בו נשמעו קריאות מצד פוליטיקאים לביצוע טרנספר לתושבי הרצועה והשבת ההתיישבות.

"הלוואי ולפיד היה מצליח להתעלות לגודל השעה"

על רקע דבריו של לפיד לאפשרות הכניסה לממשלה בתנאי שהציונות הדתית ועוצמה יהודית יפרשו מהקואליציה, הדגיש השר כי, "אנחנו ברגע מכריע למדינת ישראל. אני מצטער שיאיר לפיד לא נכנס לממשלה – העם מצפה מאיתנו לשמור על אחדות ולכידות ולא להתעסק בפוליטיקה – הלוואי וגם לפיד היה מצליח להתעלות לגודל השעה".

לגבי עסקת החטופים ציין סמוטריץ', כי "יש לנו דילמות קשות – האם מותר לנו להחזיר רק חלק מהחטופים? זכינו להיות שותפים להחזרת הרבה מהחטופים, נשים וילדים. צה"ל עושה עבודה יוצאת מן הכלל, צריך להודות לו ולריבונו של עולם. אלה החלטות קשות, אנחנו משתדלים לקבל את ההחלטות הנכונות"