פנייה לשופט זר והמלצת היועמ"ש: מאחורי מינוי ברק
נשיא בית המשפט העליון מונה להיות השופט מטעם ישראל בדיון הצפוי בטענת דרום אפריקה כי ישראל מבצעת "רצח עם", המינוי הגיע המלצת היועמ"שית והסכמת ראש הממשלה
מינויו של נשיא בית המשפט העליון לשעבר יוצר שיח רב במערכת הפוליטית וברשתות, על פי פרסומים המינוי אושר על ידי ראש הממשלה נתניהו לאחר שבוצעה פנייה לשופט אמריקאי בכיר בבחינת האפשרות לייצוג מטעמו שלא התגשמה.
נשיא בית המשפט העליון לשעבר אהרן ברק מונה להיות שופט מטעם ישראל אשר ישב כחלק מהדיון של בית הדין לצדק בהאג, בעניין תלונתה של דרום אפריקה כנגד ישראל לבית הדין בטענה שישראל מבצעת "רצח עם" בפלסטינים ברצועת עזה.
מינויו של הנשיא לשעבר יצר שיח רב, הנשיא לשעבר ברק נתפס בחוגי הימין כדמות שנויה במחלוקת. בהיותו מי שבזמן בכהונתו כנשיא היה למוביל ומכונן גישת האקטיביזם השיפוטי הקיצוני באופיו הקיימת היום בישראל. מצד שני המינוי עורר תגובות מרוצות מדמויות מהשמאל הפוליטי ותומכי האקטיביזם השיפוטי בישראל.
על פי פרסומו של עמית סגל בחדשות N12, מינויו של ברק יצא אל הפועל לאחר שישראל פנתה אל שופט בכיר במיוחד בארצות הברית בתקווה שיסכים לייצג את ישראל במשפט, ולכהן מטעמה כשופט בדיון בנושא התביעה הדרום אפריקאית, אך הדבר לא יצא אל הפועל.
לפי פרסומים נוספים, היועצת המשפטית גלי בהרב-מיארה היא זו שהמליצה לראש הממשלה נתניהו למנות את נשיא בית המשפט העליון בדימוס אהרן ברק לתפקיד, ורק הממשלה נתניהו קיבל את המלצתה.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו