אהרן ברק ישפוט מטעם ישראל בתביעה בהאג
נשיא בית המשפט העליון בדימוס אהרן ברק אישר כי ישמש שופט מטעמה של ישראל בדיון שייערך נגדה בבית הדין הבינלאומי בהאג באשמת ביצוע רצח עם
השופט אהרן ברק אישר היום (ראשון) כי ישמש כשופט מטעם ישראל בדיון שיתקיים בבית הדין הבינלאומי בהאג, אשר יעסוק בתביעה של דרום אפריקה נגד ישראל בהאשמה של "ביצוע רצח עם".
כזכור, בדרום אפריקה הגישו תביעה נגד ישראל בהאשמה של "ביצוע רצח עם" נגד הפלסטינים במסגרת המלחמה בעזה, כשהדיון הראשון בתביעה מתוכנן להתקיים בשבוע הבא. האמנה בדבר "מניעתו וענישתו של הפשע השמדת עם" אומצה פה אחד על ידי כל חברות העצרת הכללית של האומות המאוחדות בהחלטת האו"ם בשנת 1948 ונכנסה לתוקף בינואר 1951, בעקבות מלחמת העולם השנייה והשואה.
מדינת ישראל הצטרפה לאמנה בשנת 1949 ואשררה אותה בשנת 1950 ואף הכנסת חוקקה חוק בדבר מניעתו וענישתו של הפשע השמדת עם בשנת 1950.
גורם מדיני: נתייצב בדיון בהאג
בשבוע שעבר אמר גורם מדיני כי ישראל מתכוונת להתייצב בדיון הראשוני, במטרה להביא לדחיית העתירה. עם זאת, לגבי האפשרות של התגובה הישראלית למצב שבית הדין יוציא צו אקטיבי נגד ישראל, כמו קריאה להפסקת לחימה או התייחסות למשבר הומניטרי, אמר הגורם כי "עוד לא יודעים איך נפעל אם בית הדין יוציא צו. זו החלטה של דרג מדיני ונשקול את כל האפשרויות".
כחלק מההכנות לדיון הראשוני בבית הדין בהאג, בישראל נערכים לשלוח את הנציגים המשפטיים המתאימים: "צריך למנות טוענים. יש לנו יועצים משפטיים במלל ובייעוץ המשפטי לממשלה ובמשרד החוץ והמשפטים. הם יהיו בצוות כשיהיה הליך בהאג. אנחנו פונים לטוענים, לליטיגטורים שיהיו בעלי ידע מובהק בהופעה בבית הדין. לא פרסמנו מי הסכים כי יש פנייה שהיא בתהליכים. נודיע על כך לבית הדין ולציבור בתוך יום או יומיים.
"כמו כן אנחנו נענים לתהליך שבו נוכל למנות שופט מטעמנו. איש שהוא מטעמנו יישב בכל הדיונים, יצביע וישתתף. הוא והנציג הדרום אפריקאי מקזזים זה את זה ואכן יהיה מישהו כזה. אנחנו בתהליכי בירור ראשוניים מי זה יהיה. אני מעריך שתהיה החלטה גם כאן תוך יום או יומיים". היום כאמור אישר השופט אהרן ברק כי ישמש כשופט מטעמה של ישראל.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו