14 סרוגות התקבלו לקורס הכתבים של גלי צה"ל
מתוך 52 עיתונאים ועיתונאיות שעברו את מחזור המיונים של גל"צ, 14 מתוכן הן בוגרות החינוך הדתי. בנוסף, 5 מהם הם תושבי יהודה ושומרון

מחזור המיונים הראשון לגלי צה"ל, במתכונתו המחודשת, תם היום והוא מביא עמו נתונים מעניינים אודות האיזורים הגיאוגרפיים מהם יורכב צוות עיתונאי התחנה.
נזכיר, כי לקראת מחזור המיונים הנוכחי הוחלט לרדד את תנאי הסף כדי לגשת לשלב הסינון הראשון עבור מלש"בים הנמנים על אשכולות סוציו-אקונומיים 1-4 ואוכלוסיות מיוחדות (יוצאי העדות האתיופית והדרוזית ובוגרי החינוך החרדי). מתוך 6,000 מלש"בים שביקשו להתמיין, עמדו בתנאי הסף 1,900 שנבחנו בשלב זה.
בשלב המבחנים המקוון הופחת משקל שאלון הידע הכללי, המהווה הסנן הראשון במעלה הדרך, והורחבו עולמות התוכן בו עוסקות השאלות, דוגמת עולם הדיגיטל ועוד. בנוסף הורחב המשקל של מבחני כישורים ומיומנויות עיתונאיות ובהם חדות מחשבה, יצירתיות, עיבוד טקסט ועוד המעידים על התאמה לתפקידים בגל"צ.
250 מועמדים עברו את שלב המבחן המקוון והמשיכו לשלב המבחנים האחרון שבו נבחנו על ידי אנשי גל"צ וממד"ה בסימולציות וראיונות אישיים. מהם התקבלו 52 פרחי עיתונות חדשים.
ראוי לציין כי על אף ששוריינה מכסה ייחודית למלש"בים מקבוצות האוכלוסייה המצוינות לעיל – כ 50% מהמתקבלים נמנים על קבוצות אלו, אך לא היו זקוקים כלל לעזרה זו כדי לעבור.
הנתונים המלאים של כלל המתקבלים לקורס הכתבים של גל"צ
53% מהמתגייסים החדשים לתחנה, הם תושבי הפריפריה או יוצאי אוכלוסיות מיוחדות, זאת לעומת פחות מ-10% בשנים קודמות: 6 מתוכם נמנים על העדה האתיופיות או הדרוזית, 2 בוגרי החינוך החרדי (בן ובת), 14 יוצאות החינוך הדתי, 5 תושבי מה שהוגדר בעבר ערי שדה (פיתוח), 5 תושבי יהודה ושומרון.
55% תושבי ערים גדולות, מהם: 6 מירושלים, 3 מת"א ונתניה, 2 מחיפה, אשקלון, גבעתיים ובאר שבע (המספרים מתייחסים למס' המתגייסים מכל אחת מהערים)
12% ממה שנחשבו בעבר ערי שדה, 9% מההתיישבות העובדת – קיבוצים ומושבים. 9% מישובים מעבר לקו הירוק.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו