רעיית ראש הממשלה, שרה נתניהו, השתתפה אמש (ראשון) בטקס האזכרה לציון 30 יום לנפילתו של לוחם גולני סמ"ר אורון שאול, שהתקיים בפוריה עילית.
נתניהו נפגשה עם בני משפחתו של אורון, הוריו זהבה והרצל, אחיו אבירם ואופק. במעמד מרגש ובנוכחות בני משפחה וחברים חנכה נתניהו את מגרש הכדורגל שהוקם לזכרו של אורון ביישוב.
בכניסה למגרש הוקמה אנדרטה לזכרו ועץ זית שניטע במקום המדמה את עץ גולני. במגרש התקיים משחק בין נציגות שחקני קבוצת בית"ר ירושלים לחבריו של אורון. את הטקס הנחה נשיא ביהמ"ש המחוזי בנצרת ותושב פוריה עילית, השופט יצחק כהן.

במהלך הטקס אמרה נתניהו: "התרגשתי יחד עם כולם כאן היום לשמוע על פרקים שונים בחייו של אורון – החל מילדותו ביישוב ועד הצטיינותו בלימודים ובצבא. מעל הכל נחשפתי לכך שאורון היה אהוב של כולם. אדם צנוע וביישן עם שלווה ועוצמה פנימית שמילאה את כולם. גיבור ישראל שכולם אהבו לאהוב". עוד הוסיפה נתניהו, כי "עלינו להמשיך ברוח הזו של לאהוב אחד את השני ולהיות מאוחדים. המאבק עוד לא נגמר, המערכה נמשכת. לפני יומיים נפל ילד יפהפה בן ארבע וחצי ורק היום הביאו אותו לקבורה. זה כואב, זה שובר את הלב".
לאחר הטקס המשיכה נתניהו לבית משפחת אורון שם העניקה להם סרטון וידאו ותמונות של אורון מטקס המצטיינים בבית הנשיא. בהקדשה נכתב, בין היתר: "לזהבה, הרצל, אבירם ואופק היקרים. מזכרת מיום מאושר עם אורון, בחג העצמאות. אורון שאול לוחם גולני הגיבור והמצטיין. יהי זכרו ברוך".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים