תובע בית הדין בהאג: "אלו פשעים בינלאומיים חמורים"
תובע בית הדין בהאג שביקר בישראל נפגש עם משפחות החטופים וסייר באזורי הטבח, בהצהרה שפרסם כתב "אלו המקרים עבורם הוקם בית הדין הבינלאומי"
תובע בית הדין הבינלאומי בהאג, כרים חאן, ביקר בשבוע האחרון בישראל באזורי הטבח ביישובי העוטף ונפגש עם משפחות החטופים השבויים בידי ארגון הטרור חמאס.
בהצהרה שפרסם היום (ראשון) כתב חאן "הייתי עד לסצנות של אכזריות מחושבת. ההתקפות נגד אזרחים ישראלים חפים מפשע ב-7 באוקטובר מייצגות כמה מהפשעים הבינלאומיים החמורים ביותר המזעזעים את מצפון האנושות, פשעים שבית הדין בהאג הוקם כדי לטפל בהם. בפגישתי עם משפחות קורבנות הפיגועים הללו, המסר שלי היה ברור: אנו מוכנים לעבוד בשיתוף איתם כחלק מהעבודה השוטפת שלנו להטיל דין וחשבון על האחראים".
"קראתי לשחרור מיידי וללא תנאי של כל בני הערובה שנלקחו על ידי חמאס וארגוני טרור אחרים" אמר חאן. "לא יכולה להיות הצדקה להחזקת בני ערובה, ובמיוחד להפרה בוטה של עקרונות יסוד של האנושות באמצעות לקיחת ילדים והמשך החזקתם. לא ניתן להתייחס לבני ערובה כמגנים אנושיים או קלפי מיקוח".
"ביחס לעזה" כתב חאן, "ולמרות הפרות מתמשכות של המשפט ההומניטארי הבינלאומי על ידי חמאס וארגונים חמושים אחרים ברצועת עזה, האופן שבו ישראל מגיבה להתקפות אלו כפוף לפרמטרים משפטיים ברורים השולטים בסכסוך מזוין. סכסוך באזורים מאוכלסים בצפיפות, שבהם נטען כי לוחמים משובצים שלא כדין באוכלוסייה האזרחית הוא מורכב מטבעו, אך עדיין יש לחול הומניטרי בינלאומי והצבא הישראלי יודע את החוק שיש ליישם".
"כפי שציינתי בעבר, ישראל הכשירה עורכי דין המייעצים למפקדים ומערכת איתנה שנועדה להבטיח ציות למשפט ההומניטרי הבינלאומי. בביקור זה הדגשתי שוב כי יש לעמוד בעקרונות המשפטיים הברורים של הבחנה, זהירות ומידתיות על מנת שהגנת החוק תהפוך למשמעותית עבור מי שזקוק לה. הדגשתי כי יש לקיים לא רק את לשון החוק, אלא גם לקיים את הרוח. המשפט ההומניטארי הבינלאומי והוראות אמנת רומא נועדו להגן על הפגיעים ביותר".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו