יום הילד הבינלאומי: מדברים את קולם של הילדים החטופים - סרוגים

יום הילד הבינלאומי: מדברים את קולם של הילדים החטופים

לכבוד יום הילד הבינלאומי כוכבים רבים מהארץ ומהעולם לוקחים חלק בפרויקט מיוחד למען הילדים החטופים בעזה, ומשמיעים את קולם וזעקתם

יום הילד הבינלאומי: מדברים את קולם של הילדים החטופים
  (באדיבות: יח"צ)

היום (שני) חל יום הילד הבינלאומי, ולראשונה הוא מצוין כאשר נמצאים יותר מ-35 ילדים בשבי האויב. לכבוד יום הילד הבינלאומי ולמען הילדים החטופים בעזה, יוצא קמפיין מיוחד בו לוקחים חלק אמנים רבים מהארץ ומהעולם ומשמיעים את קולם של הילדים. בין האמנים נמצא גם הכוכב האמריקאי ג'ייסון אלכסנדר (סיינפלד).

צפו:

בנוסף לכוכב "סיינפלד", כוכבים ישראלים רבים לקחו חלק בפרויקט, ביניהם: מארק איווניר, עברי לידר, עלמה זק, תומר קפון, דניאל גל, שלמה בראבא, מלי לוי, עמוס תמם, ששון גבאי, גלית גוטמן ועוד, על מנת לדבר בשם הילדים שלא יכולים להשמיע את זעקתם. הקמפיין נועד לעורר מודעות בארץ ובעולם, ולשים דגש על הילדים החטופים שנמצאים כעת בעזה, הרחק מביתם ומכל המוכר להם.

לטובת צילומי הפרויקט כל אומן למד על ילד חטוף והתתחבר לסיפור האישי שלו, ומספר בגוף ראשון את סיפורו. מיהו, מה הוא אוהב, איך נראו חייו לפני שנחטף ואז זועק את זעקתו לשחרור. בין הילדים נמנים תינוקות כמו כפיר ביבס בן ה-10 חודשים, אביב אשר בת השנתיים וחצי, יובל בן ה-8, דפנה בת ה-15 ועוד. על מנת ליצור חיבור אישי ורגשי אל כל ילד, כל אמן העלה לפרופיל שלו ברשות החברתיות את עצמם אוחזים בתמונה שלהם בגיל בו נמצא הילד אשר את קולו הם מביאים, המתחלפת בתמונת הילד החטוף. את הסיפורים המלאים של הילדים החטופים ניתן לראות בפרופילים השונים של האמנים.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
אחוז הילדים המוצאים מהבית בישראל - שערורייתי
מישהי | 20-11-2023 20:42
אחוז הילדים המוצאים מהבית בישראל הוא בין הגבוהים בעולם. למה זה קורה? בגלל שבמדינת ישראל, למרות שמתקופת עליית הנוער חלפו למעלה מ-70 שנה, השאירו, משום מה, את המוסדות הממשלתיים לשעבר, שעברו, כולם, לבעלות פרטית, ובעלי הבית הפרטיים מעוניינים למלא את המכסות במוסדות הפרטיים הללו, אחרת הם יסגרו בגלל חוסר כדאיות כלכלית להפעלתם. משרד הרווחה משלם על כל ילד שיוצא מהבית למוסדות הפרטיים הללו בין 10,000 שח לבין 20,000 שח לחודש, כאשר ניתן לתמוך בילדים הללו ובמשפחותיהם בסכומים נמוכים בהרבה. כל המלצות הועדות, שמינה משרד הרווחה, שהמליצו, חד משמעית, כי יש להעדיף פתרונות בקהילה, על פני הוצאה חוץ ביתית, לא יושמו. מנכל משרד הרווחה לשעבר, יוסי סילמן, אמר כי הופעלו עליו לחצים על ידי בעלי מוסדות פרטיים כאלו. מנכלית משרד הרווחה לשעבר, סיגל מורן, אמרה כי הופעלו עליה לחצים על ידי בעלי מוסדות פרטיים. נוסיף לכך, הצפה של עובדות סוציאליות בלשכות הרווחה המוניציפליות, שאין להן, כנראה, תעסוקה הולמת, אלא להיטפל למשפחות מסכנות, ולהוציא מהן את הילדים מהבית, על-מנת לפרנס את בעלי המוסדות החוץ ביתיים הללו, וזאת במקום לדאוג לתקציבים לתמיכה באותן משפחות מסכנות. לילדים - עלולה להיגרם טראומה מכך והישגיהם יהיו נמוכים יותר מהישגי ילדים שלא הוצאו מהבית. להורים - עלולה להיגרם טראומה נוספת. מי שמחייך כל הדרך אל הבנק - אלו בעלי המוסדות החוץ ביתיים. מה לעשות? לסגור, מיד, את כל המוסדות החוץ ביתיים הללו, ויפה שעה אחת קודם. בכספים שייחסכו, שהם מליארדי שח לשנה, אפשר להקדיש עד מליארד אחד לתמיכה במשפחות ואת שאר המליארדים להעביר לתמיכה בישובי ובתושבי עוטף עזה.