התמודדות עם תסמונת המעי הרגיז במהלך היריון
ניהול התסמונת במהלך ההיריון בדרך כלל יכלול שילוב של תזונה, שינויים באורח החיים וישנם רופאים שרושמים תרופות מתאימות ובטוחות למהלך ההיריון כדי לטפל בתופעה. עם זאת, נשים רבות לא מעוניינות לקחת תרופות במהלך ההיריון ובצדק, ובוודאי כאשר מדובר על תסמונת שאין לה השפעה על העובר, אלא רק על האם

הריון הוא זמן של שינוי משמעותי בגוף האישה, הכולל לא רק צמיחה של חיים חדשים אלא גם שינויים פיזיים והורמונליים רבים. בין השינויים הללו, חלק מהנשים עשויות לחוות הופעה או התעצמות של תסמונת המעי הרגיז. מדובר בהפרעת מעיים נפוצה הגורמת לכאב בבטן, גזים, שלשולים ועצירות. המצב, למרות שאינו מזיק ישירות לתינוק, יכול להשפיע באופן משמעותי על איכות החיים והנוחות של האם המצפה ובכתבה זו נתעמק במורכבויות של תסמונת המעי הרגיז במהלך ההיריון, נבחן את השפעותיה, אסטרטגיות הניהול ותפקידה של הרפואה האלטרנטיבית במתן הקלה לתסמינים ואף הפחתה משמעותית של התפרצות התסמונת.
טבעה של תסמונת המעי הרגיז
תסמונת המעי הרגיז מאופיינת באוסף של תסמינים שיכולים להשפיע באופן משמעותי על חיי היומיום של האדם. הסימנים הנפוצים כוללים כאבי בטן, נפיחות, גזים ושינויים בהרגלי היציאות כגון שלשולים או עצירות. חוסר הניבוי של תסמינים אלו מוביל לעיתים קרובות למתח וחרדה, ומחמיר עוד יותר את המצב.
ההערכות אומרות שבין 5% ל-25% מהאוכלוסייה הבוגרת ברחבי העולם סובלת מהתופעה, נשים סובלות ממנה פי שלושה מגברים והנתונים גם מראים שמי שסובל מהתופעה מפסיד הרבה יותר ימי עבודה מאנשים אחרים.
אין הסבר מדוע התסמונת מתרחשת, אך השערות שונות לגביה קובעות כי מדובר בתקשורת לקויה בין מערכת העיכול ובין מערכת העצבים המרכזית, שינויים בדפוסי פעילות שרירי דופן המעי ועוד השערה מובילה היא של שינויים הורמונליים – שינויים שכמובן יתרחשו בזמן היריון, שנחשב לתקופה ההורמונלית הסוערת ביותר בחייה של כל אישה.
האם הריון יכול להחמיר את תסמונת המעי הרגיז?
הריון יכול לשנות את הופעת התסמינים, אם כי ההשפעות משתנות בין נשים שונות. עבור חלק, הריון מביא הפוגה מתסמיני תסמונת המעיר הרגיז, בעוד עבור אחרות, השינויים ההורמונליים והפיזיים יכולים להעצים אותם ולהוביל לסבל רב. הרמות המוגברות של הורמונים דוגמת פרוגסטרון יכולות להאט את העיכול, ועלולה להחמיר תסמינים כמו נפיחות ועצירות.
מעוניינות לבחון את הנושא לעומק וזקוקות לסיוע? מאיה נאור היא מטפלת ברפואה סינית ומומחית להפרעות במערכת העיכול. למידע נוסף כנסו לאתר >>
ניהול תסמונת המעי הרגיז במהלך ההיריון
ניהול התסמונת במהלך ההיריון בדרך כלל יכלול שילוב של תזונה, שינויים באורח החיים וישנם רופאים שרושמים תרופות מתאימות ובטוחות למהלך ההיריון כדי לטפל בתופעה. עם זאת, נשים רבות לא מעוניינות לקחת תרופות במהלך ההיריון ובצדק, ובוודאי כאשר מדובר על תסמונת שאין לה השפעה על העובר, אלא רק על האם.
אז קודם כל יש להימנע ממזונות שמעוררים טריגר, יש נשים ששמרים יגרמו אצלן להחמרת התסמינים, יש נשים שדווקא פירות או ירקות מסוימים יובילו לכך, ובכל מקרה, אם ידוע לכן על מזון שמעורר את התופעה – הימנעו ממנו עד כמה שניתן במהלך ההיריון לפחות.
תפקידה של הרפואה האלטרנטיבית
מעולם הרפואה האלטרנטיבית יש לא מעט טיפולים לצמחי מרפא שעשויים להוביל להקלה משמעותית בתסמינים. לדוגמה, אצל נשים רבות עשבי תיבול כמו ג'ינג'ר, מנטה וקמומיל מרגיעים את מערכת העיכול. כדאי גם לנהל את המתח הרב בתקופה זו, פעילות גופנית יכולה לסייע מאוד בניהול תסמיני המעי הרגיז, כך גם שינה מספקת ושמירה על שגרה קבועה ופעילות קבועה של מדיטציה או יוגה להרגעה.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו