שר הביטחון יואב גלנט ביקר היום (חמישי) בשטחי הכינוס, סמוך לגבול רצועת עזה וקיבל עליו את האחריות. "״אני אחראי על מערכת הביטחון. אני אחראי עליה בשבועיים האחרונים גם באירועים הקשים, אני אחראי להביא אותה לניצחון בקרב".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

גלנט בשטחי הכינוס (צילום: אלעד מלכה)

גלנט: "הקרב יהיה קשה, נשלם מחירים"

גלנט תיאר את רוח הקרב שמגיעה מהלוחמים: "פגשתי את הלוחמים ואני רואה את הנחישות ורוח הקרב ובעיקר המוטיבציה העצומה לבצע כל מה שנדרש מלוחמי צה"ל להכריע את חמאס, לחסל את תשתיותיו ולבצע את המשימות כנדרש".

בהמשך התייחס למתקפת הטרור של חמאס. "נפתחה עלינו התקפה רצינית כמעט לפני שבועיים, היעד שלה היה להרוג נשים, ילדים זקנים ולקחת אנשים בשבי", אמר. "אבל היה להם יעד נוסף, להקרין את כל זה ולהרתיע את תושבי מדינת ישראל מלחיות במקום הזה על מנת לערער את הביטחון שלנו".

לדברי שר הביטחון, "אני מוביל לוחמים לקרב 45 שנה, אני אחראי על מערכת הביטחון, הייתי אחראי עליה בשבועיים האחרונים גם באירועים הקשים ואני אחראי להביא אותם לניצחון".

לסיום אמר: "הקרב יהיה ממושך וקשה, אנחנו נהיה מדויקים, חדים וקטלניים אבל אנחנו נשלם מחירים ונמשיך עד שנבצע את המשימה במלואה״