מועצת הביטחון דחתה הלילה (בין שני לשלישי) את הצעתה של רוסיה להפסקת האש מצד ישראל בלחימה בעזה. בהצבעה שנערכה פרט לרוסיה תמכו סין, מוזמביק וגבון. בשל תמיכת ארבע המדינות לא היה צורך בהטלת וטור, מכיוון שארה"ב, בריטניה, צרפת ויפן הצביעו נגד ההצעה.

ההצעה שהגישו הרוסים לא כללה גינוי של מתקפת הטרור ולא בזכות של ישראל להגנה עצמית. שגריר ישראל באו"ם גלעד ארדן שפעל יחד עם שגרירת ארה"ב באו"ם לינדה תומא גרינפילד נכח בדיון וביקש להגדיר את החמאס כארגון טרור. "מועצת הביטחון צריכה להגדיר את חמאס כארגון טרור בדיוק כמו דעא״ש ואל קעידה ולקרוא לשחרור מיידי של החטופים״.

ארדן, תקף את הצעת הרוסים (צילום: ללא קרדיט)

ארדן: "אמנת החמאס היא מיין קאמפף על סטרואידים"

השגריר המשיך בדבריו וערך השוואה בין ארגון הטרור למשטר הנאצי: ״האו״ם שקם בעקבות השואה – רצח העם היהודי בידי הנאצים, ובשבוע שעבר ראה שוב נסיון של ארגון החמאס הנאצי להשמיד יהודים- טבח בתינוקות, אמהות, אבות וסבים. חמאס מונע מאידיאולוגיה זהה לזו של הנאצים – השמדתו של העם היהודי ומחיקתה של מדינת ישראל״.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

השגריר ארדן במועצת הביטחון (צילום: ללא קרדיט)

לדברי ארדן: ״ישראל נמצאת כרגע במשימת הצלה – הצלת החטופים שלנו, הצלת עתידנו וזו גם הצלה של תושבי עזה משלטונו הרצחני של חמאס. כל חברות המועצה חייבות להבין – חמאס מונע מאידיאולוגיה זהה לזו של הנאצים – השמדתו של העם היהודי ומחיקתה של מדינת ישראל״.

כמו כן, השגריר ציטט סעיפים מאמנת חמאס המקורית: ״יום הדין לא יבוא עד שהמוסלמים יילחמו ביהודים ויהרגו אותם״, ״יוזמות שלום או פתרונות שלום עומדים בסתירה עם עקרונות חמאס, אין פיתרון לבעיה הפלשתינית מלבד הג׳יהאד״. השגריר קרא לחברות המועצה: ״קראו בעצמכם! זה המיין קאמפף של היטלר על סטרואידים״.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

ארדן (צילום: ללא קרדיט)

ארדן הוסיף: ״אם תהיה לחמאס הזדמנות נוספת לבצע את הזוועות האלה שוב, הם יעשו זאת. חמאס לא יפסיק עד שישראל תימחק. לכן ישראל חייבת למחוק את חמאס קודם, למען ביטחון קיומה ועתידה של מדינת ישראל!״

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

השגריר באו"ם גלעד ארדן (צילום: ללא קרדיט)

עם סיום הנאום דרש השגריר מחברות המועצה: ״הדבר הראשון שהמועצה הזו צריכה לעשות לפני שהיא קוראת לסיוע הומניטרי או לרגיעה, זה להכיר בחמאס כארגון טרור בדיוק כפי שעשתה המועצה עם דאעש ואל קאעידה״ והבהיר ש״ישראל לא תקבל שיקשרו לה את הידיים בשעה שהיא נלחמת על ביטחונה ועל עתידה״.