ההסתה הערבית: נהרג בתאונה והוצג כקורבן לטרור יהודי
ערבי שנהרג בתאונת אופנוע בשל מהירות מופרזת ועקיפה מסוכנת, הוצג על ידי הערבים כשאהיד שנהרג מאבן שנזרקה לעברו על ידי יהודים. המשטרה פרסמה את התיעוד המלא, אך הפייק הערבי כבר הופץ לכל עבר

בימים האחרונים גוברים ניסיונות ההסתה של ערביי ישראל ברשתות, בעיקר בקרב תושבי מזרח ירושלים ופלסטינים. שתי אירועים שונים שהתרחשו השבוע מוצגים על ידי הערבים בצורה מעוותת על מנת להסית נגד ישראל ולהציג אותה באור רע בעולם.
הפרסומים הכוזבים שחלקם מופצים על ידי ארגוני טרור לצורכי הסתה, וחלקם מופצים על ידי ערבים אזרחי ישראל, התמקדו השבוע בשתי אירועים שונים 1- תאונת דרכים קטלנית בירושלים, 2- ניסיון הפיגוע בעיר העתיקה. כך מנסים ארגוני טרור ובעלי אינטרסים זרים לפגוע בישראל ולהסית לשנאה לאלימות שמבוססת על שקרים זולים.
נהרג מתאונה והוצג כשאהיד שנהרג על ידי יהודים
בתאונה שהתרחשה הלילה,ערבי תושב מזרח ירושלים, נסע במהירות מופרזת, עקף בפראות בתוך מנהרת ליפתא נהג רכב, גם הוא תושב מזרח ירושלים, התנגש בדופן המנהרה, נפצע באורח אנוש ולאחר מכן נקבע מותו.
מחקירה ראשונית של המשטרה, ומתיעוד ברור של התאונה, עולה בבירור כי מדובר בתאונת דרכים עצמית של רוכב האופנוע, שלאחר שביצע עקיפה מסוכנת של רכב במהירות גבוהה, התנגש בדופן המנהרה בעוצמה רבה, נפל לקרקע, נגרר בחוזקה על הכביש ונפגע באורח קשה. מעוצמת הפגיעה החזקה, האופנוע נגרר גם הוא על הכביש עשרות מטרים.
כל זה לא הפריע למחוללי פייק ניוז והסתה לזרוע מצג שווא ברשתות החברתיות ובאחת מהתמונות שהופצו על ידי הערבים, הוסיפו תמונה של אבן על מנת להציג שוב מצג שווא כאילו התאונה נגרמה מאבן שהושלכה לעברו על ידי יהודי, וכאילו נרצח בכביש על רקע לאומני- מה שלא היה ולא נברא.
ליד תמונת ההרוג שהופצה ברשתות נכתב: ״הצעיר …מעיסאוויה נהרג לאחר שהותקף ע"י מתנחלים".

תמונת ההרוג עם הכיתוב המסית (צילום: דוברות המשטרה)
הערבים חתכו את ניסיון הדקירה: ניסתה לבצע פיגוע והוצגה כקורבן
האירוע הנוסף, התרחש ביום שני השבוע, כאשר בניסיון פיגוע דקירה בסמוך לשער חוטה בעיר העתיקה בירושלים מחבלת מאזור ג׳נין, דקרה שוטר של מרחב דוד בניסיון לרצוח אותו. למרבה המזל היא פגעה באפוד המגן שלו, שספג את הדקירה ומנע חדירת הסכין לגופו.
השוטר פעל בקור רוח ונטרל מיד את המחבלת בכוח, בידיו וברגליו, ונמנע מירי לעברה בסמטה הצרה בכדי לא לפגוע בעוברי אורח (מתפללים שהגיעו באותה עת להר הבית). זמן קצר לאחר הפיגוע, הופצו ברשתות ערביות שונות סרטון של מעצר בכוח של המחבלת, שהוצגה כמי שהותקפה לאחר שרק הגיעה להתפלל במקום.
ארגוני הטרור והמסיתים ערכו אותו, השמיטו את רגע הדקירות והפיגוע עצמו והפיצו אותו ברשתות ערביות כשהוא ערוך וחתוך לצרכי הסתה. התיעוד המלא שפורסם על ידי המשטרה לא עזר, וברשתות הערביות בארץ ובעולם, הוצג הסרטון החתוך, המציג מצג שווא של תקיפת אישה "תמימה"
משטרת ישראל: "נקווה שדוגמאות אלה יפתחו את עיניהם של מי שנופל בפח"
ממשטרת ישראל נמסר: "הסתה ופייק ניוז ברשת אינם חדשים ואינם נדירים. בעלי אינטרסים שונים, בהם ארגוני טרור, מנסים לייצר תמונת מציאות אחרת, כוזבת ושקרית מההתרחשות בפועל, לצרכי הסתה והחדרת מסרי שנאה ואלימות. ניסיונות אלו מתגברים בתקופות החגים ומועדים שונים".
"לצערנו יש עדיין מי שמאמין לתעמולה שקרית זו, גם אחרי שמוכח פעם אחר פעם כי כוונותיהם של אותם גורמים ברורה: לשקר בכדי להסית, לעוות את המציאות בכדי להוביל לשנאה ולאלימות".
במשטרה הוסיפו וביקשו: "משטרת ישראל קוראת לציבור בישראל ולגולשים בכלל, להימנע מהפצה, שרשור ואמונה עיוורת בפרסומים כוזבים אלו- פרסומים חסרי כל אחיזה במציאות. נקווה שדוגמאות אלו יפקחו גם את עיניהם של אותם אלו שעדיין ״נופלים בפח״ פעם אחר פעם, כשהמציאות מתווכת להם ברשתות ערביות שונות באופן עקום, מעוות, כוזב ושקרי לחלוטין".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו