לאחר קריאת ראש הממשלה נתניהו ליושב ראש המחנה הממלכתי בני גנץ, בו קרא לשניים לקיים דיון בו יפעלו להגיע לפשרה בחקיקה המשפטית, ולאחר דחייתו של גנץ, המערכת הפוליטית מגיבה.

שר הביטחון יואב גלנט היה הראשון לקרוא להמשך הפעילות למען אחדות והגעה לפשרה והודיע: "אזרחי ישראל וצה״ל זקוקים ללכידות ולאחדות.‏זו העת לשים בצד את המחלוקות ולמצוא את המשותף והמאחד".

גלנט המשיך וקרא לחברי הכנסת להגיע לפשרות בזריזות: "קורא לחבריי לכנסת להגיע לפשרה ומהר, למען מדינת ישראל ולמען ביטחון ישראל".

אחריו גם השר ניר ברקת קרא להתקדם למהלך של הסכמה רחבה והסביר: ״אני מחזק את ראש הממשלה בנימין נתניהו ותומך במהלך של הסכמה רחבה בנושא החקיקה המשפטית. בפני מדינת ישראל אתגרים כבירים בביטחון, ביחסי החוץ ובכלכלה. בימים אלה כשאויבינו מביטים בנו נלחמים אחד בשני, עלינו לשים את המחלוקות בצד ולהגיע להסכמות רחבות בקרב עם ישראל".

ברקת המשיך וקרא להגיע להסכמות על מנת לאפשר אחדות בעם: "אחדות ישראל היא ערך עליון ורק אם נהיה מאוחדים ומלוכדים – נוכל לנצח ולהתמקד באתגרים הגדולים שלפנינו. הסכמות שיביאו לאחדות ישראל הן אינטרס לאומי עליון של מדינת ישראל והן לא כניעה – אלא אומץ לב״.

מנגד לקריאות לפשרה ולהסכמה, רבים במערכת הפוליטית יצאו נגד הצעות הפשרה והדיונים עצמם.

שר המשפטים לשעבר חבר הכנסת גדעון סער תקף את ראש הממשלה נתניהו: "נזכרתי אתמול בנאומו של רהמ לשעבר אריאל שרון שאמר על ידך הימנית וידך השמאלית – איך אפשר באותו רגע גם להציע הצעה וגם להכחיש אותה? זה הזכיר לי את דבריו קל המתאגרף מוחמד עלי: מוחמד עלי אמר: אני כל כך מהיר שאתמול כשכיביתי את האור הגעתי למיטה לפני שהחדר החשיך. ככה זה אצל נתניהו ההצעה וההכחשה יוצאים בו זמנית. ואנחנו מבינים לדאבון הלב כפי שהבנו אחרי שדחו את מתווה הנשיא תוך כמה דקות שאין לצערנו עם מי לפתור ביחד את הבעיות שיצרה הממשלה עצמה במו ידיה."

סער המשיך ותקף: "אנחנו תמיד מוכנים לבחון כל רעיון שמועיל למדינה – אבל איננו מוכנים להיות שותפים למצג שווא ואחיזת עיניים. יש לנו ניסיון ושכל שמאפשר לנו לבחון את הדברים. כולנו מבינים שבסופו של דבר: ישראל לא תוכל לחזור לעצמה ולבנות את עתידה בלי החלפת הממשלה הגרועה ביותר בתולדותיה".

גם מתוך הקואליציה יצאו בביקורת נגד הפשרה שנתפסה כמרחיקת לכת והדיונים בה, יו״ר הוועדה לביטחון לאומי חה״כ צביקה פוגל הודיע קטגורית כי מפלגתו לא תתמוך בפשרה כזו וקבע: "עוצמה יהודית לא תצביע בעד פשרה שפוגעת במשילות ובריבונות. הציבור חייב להכיר את ההשלכות המסוכנות הטמונות בפשרה ובויתור על הרפורמה".