נגיד בנק בישראל בבשורה טובה לבעלי המשכנתאות
בפעם השנייה ברציפות מאז עשרת העלאות הריבית האחרונות החליט בנק ישראל שלא להעלות את הריבית ולהותירה על מקומה, עם זאת קיימת היתכנות לא מבוטלת להמשך העלאה של הריבית בחודשים הבאים
הוועדה המוניטרית של בנק ישראל בראשותו של הנגיד פרופסור אמיר ירון הודיעה היום (שני) כי החליטה להותיר את הריבית ללא שינוי ברמה של 4.75%. זאת בפעם השנייה ברציפות לאחר עשר העלאות רצופות של הריבית.
המשמעות של השארת הריבית בעינה היא שצרכנים שנטלו הלוואות, בעיקר אלה הגדולות כמו משכנתאות – לא ישלמו יותר ממה ששילמו בחודשים האחרונים, ורכיב ההחזר לא יתייקר כבר חודש שני ברציפות.
בהודעה שנמסרה מבנק ישראל נאמר כי "האינפלציה מתמתנת אך נמצאת מעל היעד. הציפיות והתחזיות לאינפלציה לשנה הראשונה מצויות בתוך היעד, בסביבת הגבול העליון שלו. הציפיות משוק ההון לשנה השנייה ואילך מצויות בתוך תחום היעד, מנתוני החשבונאות הלאומית עולה כי רמת התוצר משקפת רמת פעילות המצויה מעל קו המגמה טרם משבר הקורונה. יחד עם זאת, קצב הצמיחה הינו מתחת לפוטנציאל צמיחת המשק, סך השימושים במשק ירד ומספר אינדיקטורים מצביעים על התמתנות מסוימת בצמיחה".
"שוק העבודה מוסיף להיות הדוק ובסביבת תעסוקה מלאה, אך נמשכת מגמת הירידה בשיעור המשרות הפנויות. היקף הפעילות בשוק הדיור מוסיף להתמתן. מחירי הדירות יורדים בחודשים האחרונים וקצב עליית מחירי הדירות השנתי התמתן ל-5.2%. בהיקף העסקאות ובביצועי המשכנתאות נמשכת מגמת ההתמתנות".
אם זאת ייתכן כי בחודשים הקרובים לא יהיה מנוס מהעלאה נוספת. "האינפלציה עודנה רוחבית ומצויה ברמה גבוהה. עם זאת, בחודשים האחרונים מסתמנת האטה באינפלציה. לכן, הוועדה החליטה להותיר את הריבית על כנה, אך רואה היתכנות לא מבוטלת להמשך העלאה של הריבית בהחלטותיה הבאות, ככל שסביבת האינפלציה לא תמשיך להתמתן בהתאם למצופה. תוואי הריבית יקבע בהתאם לנתוני הפעילות והתפתחות האינפלציה, זאת על מנת להמשיך ולתמוך בהשגת יעדי המדיניות".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו