בפיץ' הסבירו: זו הסיבה שלא הורדנו את דירוג האשראי של ישראל
סדריק ברי, האנליסט האחראי על ישראל בסוכנות הדירוג פיץ', הסביר בראיון לבלומברג מדוע הסוכנות לא הורידה את דירוג האשראי של ישראל. לטענתו, "תידרש רפורמה חזקה מאוד והרסנית כדי לגרום לכמות משמעותית של נזק"
סדריק ברי, האנליסט האחראי על ישראל בסוכנות הדירוג פיץ', התראיין היום (שני) לעיתון בלומברג והתייחס להחלטת הסוכנות להותיר את דירוג כלכלת ישראל על כנו. בדבריו הסביר כי בסוכנות השתכנעו שהרפורמה המשפטית לא תעבור כמתכונתה המקורית.
עוד העריך ברי כי גם אם ממשלת ישראל הנוכחית תחזיק מעמד ארבע שנים, לא סביר שתקום קואליציה דומה לאחר מכן. "תידרש רפורמה חזקה מאוד והרסנית כדי לגרום לכמות משמעותית של נזק" טען. "אנחנו לא חושבים שלשם מועדות פניה של הממשלה".
ברי התייחס גם לטענות על הפגיעה בתעשיית ההייטק. בריאיון שנתן הסביר כי "גם אם יש יציאה כלשהי של הון פיננסי והון אנושי, עדיין יש בישראל פעילות רבה המספיקה כדי למשוך הכלכלה קדימה, לפי הערכה שלנו יהיו עוד השקעות בישראל כאשר המגמה העולמית תשתנה גם היא, המסר המרכזי הוא שזה לא יום הדין.
"בכדי שדירוג האשראי יפגע תידרש יציאה משמעותית של הון וכישרונות וזהו לא משהו שאנחנו צופים שיקרה נכון לעכשיו", הוסיף ברי. כמו כן התייחס לתנודות השקל ואמר כי "מטבעות ומניות נוטים להגיב בצורה יותר חזקה מאשר יסודות כלכליים".
כזכור, בשבוע שעבר הודיעה החברה כי היא מותירה את דירוג האשראי של ישראל ללא שינוי, ברמה של A+ עם תחזית דירוג "יציבה". בתחזית שנתנה כתבה החברה כי "המאזן בין כלכלה מגוונת ואיתנה, בעלת ערך מוסף גבוה ומדדים פיננסים חיצוניים חזקים לבין יחס חוב ממשלתי לתוצר גבוה, סיכונים ביטחוניים מוגברים ואי יציבות פוליטית המעכבת את ביצוע המדיניות". עם זאת הוסיפו והזהירו בסוכנות כי המשך החקיקה במתכונתה המקורית תוביל להורדת דירוג האשראי.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו