עורך הדין אילן בומבך נבחר להיות העו"ד שייצג את הממשלה בדיון הדרמטי בבג"ץ על העתירה נגד החוק לצמצום עילת הסבירות. בחירתו של בומבך הייתה עלולה לייצר גם שינוי גם בהרכב, מכיוון שבנו של בומבך מתמחה בלשכתו של שופט העליון,עופר גרוסקופף  והדבר מייצר חשש לניגוד עניינים. למרות זאת ככל הנראה שהשופ אלא יצטרך למנוע את עצמו[.

על פי הדיווח של עיתונאי תאגיד השידור הציבורי, אבישי גריינציג, במידה ואכן השופט גרוסקופף ייאלץ למנוע את עצמו, בית המשפט יצטרך לפסול שופט נוסף על מנת שמספר השופטים יישאר אי זוגי בכדי שתוכל להיות הכרעה בסוף הדיון. ככל הנראה שבמידה והתסריט הזה יקרה, השופטת שתיפסל היא רות רונן מכיוון שהיא צברה הכי פחות וותק מכל שופטי העליון.

העו"ד שייצג את הממשלה, אילן בומבך (צילום: יונתן זידל, פלאש 90)

מינויי של עורך הדין בומבך מגיע לאחר שהבוקר אישרה היועמ"שית, גלי בהרב מיארה, את בקשתו של שר המשפטים, יריב לוין לקבל ייצוג נפרד בדיון המדובר, בעקבות חילוקי הדעות בינה לבין הממשלה. מהיועמ"שית נמסר כי החלטתה מבוססת על כך שמדובר באירוע חריג, נוכח העובדה שהעתירות עוסקות בסוגיות חוקתיות משטריות תקדימיות ורגישות במיוחד.