עמית בכר: "מדובר בחוק בריוני ואנטי דמוקרטי"
עמית בכר תקף את אישור החוק בטרומית לביטול לשכת עורכי הדין: "רוצים לפרק כל גוף ששומר על החוק, נילחם בהחלטה". מגיש החוק ח"כ מלביצקי: "צריך לסיים את המונופול"
כעס בלשכה: ראש לשכת עורכי הדין החדש עו״ד עמית בכר מגיב לאישורה בקריאה טרומית של הצעת החוק לפירוק לשכת עורכי הדין: "מדובר בחוק בריוני, אנטי דמוקרטי ולא מוסרי. הם רוצים לפרק כל גוף ששומר על החוק ושומר על הדמוקרטיה. בממשלה ובכנסת חיכו לראות מי ינצח בבחירות ללשכה ואז קיבלו את ההחלטה לפרק את הלשכה" זעם בכר והוסיף: "הרי רק לפני שבועיים היו בחירות לראשות הלשכה, שבה ציבור עורכי הדין אמר את דברו באופן ברור וחד משמעי. כן לשלטון החוק, כן לדמוקרטיה, כן לעצמאות מערכת המשפט ולא להשתלטות על מערכת המשפט".
בכר: "נילחם בהחלטה"
בכר חתם את דבריו: "הבחירות ללשכה היו סוג של משאל עם ובמשאל הזה הציבור אמר בקול: "אל תגעו בלשכה. אסור שהצעת החוק הזו תעבור בקריאות הבאות בכנסת ואם היא תעבור הציבור בישראל לא יקבל אותה. אני מזכיר שהגישה הדורסנית הזו היא זו שהביאה למחאה. לשכת עורכי הדין נלחם בהחלטה בכל דרך חוקית אפשרית עד לביטולה".
יוזכר כי מוקדם יותר, הצעת החוק של ח"כ חנוך מלביצקי (הליכוד) לביטול המבנה הנוכחי של לשכת עורכי הדין והקמת מועצה ציבורית חדשה שתאגד את ציבור עורכי הדין בישראל אושרה במליאת הכנסת בקריאה טרומית. החוק אושר ברוב של 50 תומכים מול 43 מתנגדים, וצפויה כעת לעבור לוועדת החוקה להכנה לקריאה ראשונה. כזכור רק לפני שבועיים התקיימו הבחירות ללשכת עורכי הדין, בה זכה עו"ד עמית בכר, הידוע בעמדותיו נגד הממשלה והרפורמה המשפטית שמובילים יריב לוין ושמחה רוטמן. בין היתר לוין ורוטמן מעוניינים להוציא את נציגי לשכת עורכי הדין מהוועדה לבחירת שופטים, עמדת כוח משמעותית שהחזיקה הלשכה.
במקום הלשכה, החוק מציע להקים מועצת עורכי דין אשר תהיה מועצה ציבורית שתתמנה על ידי שר המשפטים ותורכב משופטים, עורכי דין מהמגזר הפרטי והציבורי, נציגי משרד האוצר ונציג סגל אקדמי במוסד להשכלה גבוהה. כמו כן, מוצע להעביר למועצת עורכי הדין סמכויות רבות הנתונות כיום ללשכת עורכי הדין, ובהן מעורבותה בהליך הבחירה של השופטים.
ח״כ מלביצקי: ״הלשכה היא מונופול שצריך לסיים אותו״
מגיש ההצעה ח"כ חנוך מליבצקי אמר במליאת הכנסת: "לשכת עורכי הדין היא ארגון מקצועי לכל דבר, שכל מי שרוצה לעסוק במקצוע עריכת הדין חייב להיות חבר בו ולשלם לו דמי חבר. זה דבר חסר תקדים. החוק שלי לא מפרק את הלשכה. הוא הופך אותה לוולונטרית כמו כל יתר הארגונים המקצועיים. אם הלשכה תתן ערך לציבור עורכי הדין, הם ימשיכו להיות חברים בה, ואם היא לא תתן להם ערך, הם לא ימשיכו להיות חברים בה. זה פשוט מאוד. למה אנחנו צריכים ב2023 לתחזק ארגון מקצועי ב100 מיליון ש״ח בשנה? שיעבדו בשביל הכסף שהם מקבלים!".
מיליבציקי המשיך ותקף: "מה עשתה הלשכה עבור עורכי הדין ב15 השנים האחרונות? לאן הולכים בכל שנה 100 מיליון ש״ח שמשלמים עורכי הדין בישראל? מי נהנה מזה? ברור שאלו שנמצאים בראש הגילדה כועסים כי מזיזים להם את הגבינה, אבל עורכי הדין בשטח שמשלמים את הכסף מכיסם לא נהנים משום דבר. אם הלשכה כל כך טובה, אז ממה אתם מפחדים? תנו לעורכי הדין את הזכות לבחור להיות חברים בה או לא מבלי שהפרנסה שלהם תלויה בכך. הלשכה היא מונופול שצריך לסיים אותו".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו