בין 232 הדוקטורים החדשים שקיבלו השבוע את התואר הנכסף באוניברסיטת בן-גוריון, היה גם יעקב בר-שלום, תושב יד-בנימין.

בר שלום, שיהיה בקרוב בן 80, השלים לפני מספר חודשים את המחקר המקיף שלו במחלקה ללשון עברית וללשונות שמיות, בנושא חקר ההומונימיה בלשון העברית המקראית. המחקר בדק את כל המילים בשפת המקרא, וניסה לקבוע לאלו מהן יש יותר ממשמעות אחת.

כדי לבדוק את זה הוא נסע ב-6 השנים האחרונות מדי יום לספריית האוניברסיטה, וקרא שוב ושוב 7 מילונים מקראיים שונים, השווה ביניהם, ניתח את המחלוקות ביניהם, וסיכם את ממצאיו בעבודה מקיפה בת 360 עמודים.

בטקס המרגש שהתקיים השבוע ליוו את יעקב אשתו טובה, ילדיו, נכדיו ונינתו, לבושים בחולצות עידוד מיוחדות לאירוע, נרגשים, ומאד מאד גאים.

יעקב בלט מאד בכך שאת הפרוייקט המקיף הזה הוא השלים בגיל מבוגר בהרבה גם מחבריו הסטודנטים, וגם מכל חברי הסגל.

שי רייכנר ראש מועצה אזורית נחל שורק, התייחס להישג האדיר של בר שלום, ואמר: "יעקב היקר – ההתמדה והחריצות שלך הם מקור השראה לכל הסביבה, והוכחה שגם יעד כל-כך שאפתני הוא בר-השגה בכל גיל למי שמוכן לעבוד קשה. הרבה מזל טוב על התואר הנכסף. מאחלים לך שתזכה להמשיך ללמוד וללמד עוד שנים רבות".