הרב אברהם סתיו בולט בעיסוקו בנושא טבעונות, בשר וצמחונות, והיום הוא שיתף בחשבון הפייסבוק שלו את הרגע בו הוא הבין שהוא אוכל טריפות על בסיס יומיומי.

"אני זוכר את הרגע שבו הבנתי שאני אוכל טריפות על בסיס יומיומי", פתח הרב סתיו את הפוסט המעניין וסיפר: "למדנו אז 'אלו טרפות', ונכנסנו גם לבעיית החיסונים ולנושא של צומת הגידים. אבל האסימון נפל לי רק בתור לארוחת הצהריים, כשהסתכלתי על המגש המלא חלקי-עופות ואמרתי לעצמי: מה הסיכוי שאין ביניהם עוף אחד שהוא טריפה?".

הרב סתיו הוסיף כי "באותו ערב הגישו שקשוקה, שוב מתוך מגש ענק שבו עשרות ביצים, שבהן הסיכון גדול אף יותר, כי אף אחד לא בודק כל תרנגולת מטילה. והעדפתי באותה ארוחה להסתפק בירקות. בלי קוטג'".

"אני לא נכנס עכשיו לסוגיה ההלכתית. ברור שיש דיני חזקת-כשרות והליכה אחר הרוב, וגם אם הנתונים קצת השתנו עם השנים לא נוציא לעז על ישראל חלילה, והפה שאסר לנו את הטריפה הוא שהורה לנו לסמוך על דרכי ההיתר של חכמים. אני מדבר על התחושה, ההכרה הברורה, שפעם ביומיים-שלושה בערך אני מכניס לפה בשר או ביצה או חלב שבעצם הוא טריפה גמורה. כזה שאם היינו עוקבים אחר ההיסטוריה שלו, ובודקים ביסודיות את בעל החיים שממנו הגיע, לא היה ספק קל שבקלים שהוא אסור מדאורייתא ומדרבנן".

"ואולי הרגע הזה הוא שיצר אצלי, עד היום, רתיעה מסוימת מבשר ומוצריו ומוטיבציה לקדם תחליפים צמחיים וסינתטיים", חתם הרב סתיו.