הדיאטה הפופלארית שעלולה לסכן את חייכם
על פי מחקר חדש שפורסם בכנס הקרדיולוגיה השנתי 'דיאטת הקיטו' שהפכה פופולארית בשנים האחרונות מגבירה באופן ניכר את הסיכויים ללקות בהתקף לב ובעיות בריאותיות נוספות

הדיאטה הקטוגנית זוכה לפופולאריות רבה בשנים האחרונות. הדיאטה, שכוללת הפחתה של צריכת סוכר בצורה כמעט ומוחלטת וצריכת שומן בכמות גדולה, הפכה אהובה בקרב מאמני כושר ותזונאים רבים.
כעת, בכנס השנתי של הקולג' האמריקאי לקרדיולוגיה יחד עם הקונגרס העולמי לקרדיולוגיה שנערך בניו אורלינס, נחשף מחקר חדש ומקיף על פיו דיאטת הקיטו מעלה את רמות 'הכולסטרול הרע' בגוף ומגבירה באופן ניכר את הסיכוי ללקות בהתקף לב, שבץ מוחי ולסבול מבעיות לב.
המחקר שכלל כ-1,525 משתתפים, בחן את הרגלי התזונה של משתתפים שבחרו בשיטה הקטוגנית לעומת אלו שבחרו בתזונה מאוזנת. בנוסף נלקחו נתונים ממאגר המידע biubank u.k לגבי 70,648 אנשים ומניתוח הנתונים עלה כי אלו שבחרו בתזונה הכוללת צריכה נמוכה של פחמימות וצריכה גבוהה של שומנים היו בעלי אחוזי הכולסטרול הגבוהים ביותר בדמם.
מהי דיאטת הקיטו?
דיאטת הקיטו עובדת על צריכת סוכר מופחתת וצריכת שומן מוגברת. כאשר צורכים סוכר ברמה נמוכה, הגוף מזהה מחסור במאגרי הסוכר וכתוצאה מכך עובר להשתמש במאגרי השומן הקיימים על מנת להפיק אנרגיה. מקור האנרגיה שנוצר נקרא קטונים (ketons) ועל שמו הדיאטה נקראת.

(צילום: Oleksandra Naumenko\shutterstock)
על פי דבריה של ד"ר יוליה איטן שהשתתפה בצוות המחקר, נמצא כי הדיאטה הקטוגנית, במהלכה אוכלים כמויות גבוהות של שומן, מגבירה את כמות הכולסטרול מסוג LDL בגוף, שזהו כולסטרול הנחשב כמזיק ומוביל לסתימות עורקים ומעלה את הסיכוי לחלות במחלות לב ואירועים קרדיווסקולריים.
מן הצד השני, רופאים טוענים כי אין שום בעיה בדיאטה הקטוגנית, אך ממליצים לבצע אותה לסירוגין ואף טוענים כי היא יכולה להיות אופציה מעולה לאנשים מסוימים, כל עוד היא נעשית בליווי רפואי ועל ידי כאלו שאינם בעלי אחוז כולסטרול גבוה בדם.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו