שי המבר פתחה את שנת 2023 בכל הכוח. אחרי סיבוב הופעות ברחבי הארץ, הסינגל "חייאתי", תפקיד ראשי במחזמר "הלהקה" והקלטת אלבום, המבר משחררת סינגל חדש: "אלי את לי פריז", אותו צילמה בבירה הצרפתית.
שי המבר כתבה והלחינה וגם אחראית לעיבוד המוזיקלי יחד עם ניר מימון שהפיק אותו ואת האלבום שבדרך, בניהולה האומנותי של קרן פלס. השיר משלב בתוכו קטע ידוע מהשיר האייקוני L'Été indien, אחד מהשירים הצרפתיים הגדולים ביותר, שהתפרסם בשנת 1975.

"שיר הוא דבר חשוף בשורש שלו", היא אומרת. "ועדיין, אנחנו תמיד רוצים לדעת עליו יותר ממה שהוא כבר מספר. הפעם הייתי רוצה לתת לשיר לדבר. לתת לאלי ולמה שהיא בשבילי במציאות ובדמיון פשוט להיות וזהו".
"עוד כשהשמעתי את השיר כשרק נכתב שאלו אותי – מה זה אלי את לי פריז? (באמת משפט קצת מוזר). אז אלי את לי פריז זה בשבילי כמו להגיד: אלי, את המקום שאני הכי רוצה להיות בו, את חופש, את השפה הכי יפה בעולם, את השירים הכי יפים, את כל מה שהוא לא כאן בעכשיו הזה, אתמעבר לו, את כל מה שאני רוצה להיות בעצמי, אלי את לי פריז".
צפו: שי המבר / אלי את לי פריז
מילים:
באמצע לילה התעוררה
עשתה סיגריה על המיטה
אני לא פקחתי פנים וכבר נמאס לה מהשפה
אחרי המסיבות היא תסע בחזרה
לא רוצה לאהוב בעברית עם מבטא
איך השטיח המאובק
בבית הקטן מתקפל מהמחנק
את אמרת שהשארת את הדמעות בצרפת
אם לא תמשיכי את המילים
הלילה יגמר בשריטות וממתקים
תראי שוב האודם יצא לך מכל הקווים
וזה קיץ חם לשירים בוכים
היא לא יודעת איך זה לב נשבר היא לא של איש
אני אומרת לה
היא אומרת Oui
אני אומרת לה
אלי את לי פריז
מצאנו טרמפ לתל אביב
החביאה בילקוט בקבוק גדול של ג’ין
בואי ניסע להרגיש את החיים בורידים
ואז ירדו לי כל הדמעות
מחר המטוס יקח אותך מפה
ואני אשאר כאן לבד לתמיד
אין לך כסף לשמלה שכבר קנית
אין כסף לצאת מהדכאון
אם אין אהבה אז יש כדורים
שמש עולה על נתניה דרום
וזה קיץ חם…
בואי ניסע לים לפני שממריאים
אפילו שכואב היא לא תוריד תעקבים
אני אומרת ביי
היא עונה Merci
אני אומרת לה
אלי את לי פריז
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים