שרת המשפטים ציפי לבני נפגשה בסוף השבוע האחרון עם יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן למרות החלטת הממשלה על ניתוק היחסים והפסקת המו"מ עם הרשות בגלל הסכם האחדות הפלסטיני עם החמאס.

כתב 'מעריב השבוע' בן כספית חושף כי ראש הממשלה בנימין נתניהו זעם על הפגישה ותכנן לפטר את לבני. לפי כספית, נתניהו לא ידע על הפגישה מראש, ולאחר ששמע עליה אסר על לבני לקיים אותה. לבני התעלמה מהאיסור ונפגשה בכל זאת, מהלך שגרר גינויים קשים בקואליציה.

אתמול תקף את הפגישה, שר התקשורת גלעד ארדן שאמר בכנסת: "החלטתה של השרה לבני להיפגש לפני ימים אחדים עם אבו מאזן, בהחלט מעוררת חוסר נחת וזאת בלשון המעטה, וזו התנהלות שמנוגדת לנורמות שלטוניות תקינות. פגישה של שר בממשלה בניגוד לעמדת ראש הממשלה ובניגוד להחלטה פורמלית של הקבינט עלולה לפגוע במשילות ובאופן בו נתפסות כלפי חוץ החלטות של ממשלת ישראל. נוצרה גם כאן מראית עין של מדינה מבולבלת שאיננה עומדת מאחורי החלטותיה שלה."

לפי בן כספית, נתניהו שרתח מזעם על הפגישה, נועץ עם יו"ר הקואליציה ח"כ יריב לוין ושמע ממנו כי לפיד מתנגד לפיטורין, והמהלך עלול להוביל לפירוק הקואליציה ונפילת הממשלה. החשש הגדול של נתניהו הוא חבירה של לבני למפלגת העבודה והקמת מפלגה בת 21 מנדטים שתוכל עם לפיד ובסיוע החרדים והערבים להקים גוש חוסם בכנסת שיפיל את נתניהו.

במוצאי שבת, הבין נתניהו כי במצב הנוכחי קשה לזעזע את הממשלה, ולכן ויתר ללבני. זו הפעם השנייה שנתניהו מאיים בפיטורים לשר בממשלתו. בפעם הקודמת היה זה נפתלי בנט שמתח ביקורת על הספין ששיגר נתניהו לפיו יעביר ישובים לשליטה פלסטינית. אז זה נגרם בחצי התנצלות של בנט.

נדמה כי הקואליציה הזו שנעה ממשבר למשבר, כולם סופרים את הדקות עד לפיצוץ הבא בין חברי הממשלה.