ביהמ"ש: התוכנית הבריטית לגירוש מהגרים חוקתית
לאחר עשרות מאבקים משפטיים במשך חודשים, בית המשפט העליון בבריטניה אישור מדיניות שנויה במחלוקת לפיה מבקשי מקלט שהגיעו למדינה יישלחו לרואנדה, שם ייבדק הסטטוס של בקשתם
בית המשפט העליון בבריטניה קבע כי המדיניות השנויה במחלוקת לגירוש מבקשי מקלט לרואנדה הינה חוקתית.
על פי התוכנית של הממשלה, מבקשי מקלט שנכנסו לבריטניה בצורה חוקית יישלחו חזרה לרואנדה שם הממשל המקומי יבדוק את הסטטוס של בקשתם.
בית המשפט הבהיר כי הממשלה יכולה לבצע מהלך מסוג זה, אך גם ביקר את שרת הפנים סואלה ברוורמן על כך שלא התחשבה במשמעות שתהיה לכך על החיים אישיים של מבקשי המקלט.
בית המשפט טען כי "על ברוורמן להחליט בנוגע לכל מבקש מקלט ספציפי האם יש לבחון את הבקשה שלו בבריטניה או האם ישנם סיבות שלא לשלוח אותו חזרה לרואנדה".
לטענתו היא "לא התחשבה מספיק בתנאים של שמונת מבקשי המקלט שהגישו את התביעה".
המדיניות המדוברת נמצאת תחת ביקורת כבדה עוד מאפריל האחרון, אז הכריזה עליה שרת הפנים דאז, פריטי פאטל. המדיניות נתמכה על ידי ראש הממשלה דאז בוריס ג'ונסון, ואז על ידי מחליפתו ליז טראס, וכן ראש הממשלה הנוכחי רישי סונאק. כמו כן, רוב ההנהגה של המפלגה השמרנית תומכת במדיניות.
אך מהצד השני, עשרות ארגוני זכויות אדם מתנגדים לכך, וכן סוכנויות בינלאומיות, מחוקקים בריטים משני צדי המפה הפוליטית ואף ראש הכנסייה האנגליקנית. כמו כן, חלק מהאופוזיציה ברואנדה עצמה מתנגדת למדיניות.
הטיסה הראשונה של מבקשי מקלט לרואנדה הייתה צריכה להמריא כבר ב-14 ביוני, אך בית המשפט האירופי לזכויות אדם התערב, וחודשים של מאבקים משפטיים עצרו את התהליך.
בריטניה צפויה לשלם לרואנדה 120 מיליון יורו במשך 5 שנים כחלק מהתוכנית.
כל זאת מגיע על רקע המקרה הקשה בשבוע שעבר, כאשר ארבעה בני אדם נהרגו כשסירת מהגרים התהפכה כשהתקשתה לחצות את מימיה הקפואים של תעלת למאנש מצרפת לבריטניה.
ראש הממשלה רישי סונאק אמר כי מדובר ב"אובדן חיים נוראי".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו