למה ג'קי לוי הכעיס את עורך עיתון "בשבע"?
עמנואל שילה התארח בתוכנית "אנשי אמונה בעולם המעשה" של ערוץ מאיר ושטח את משנתו העיתונאית. כיצד לדעתו אמור לעבוד עיתונאי דתי ומדוע הוא הגיע למסקנה שצריך לזרוק גליון שלם של מוסף ליום ירושלים של מקור ראשון.

עמנואל שילה, עורך העיתון 'בשבע', התארח בתוכנית "אנשי אמונה בעולם המעשה" של ערוץ הטלוויזיה מכון מאיר ושטח את משנתו העיתונאית.
שילה סיפר כיצד הוא התגלגל לעולם העיתונות. ראשית, הוא למד 19 שנה בבית המדרש, ושנתיים מתוכם הוא שימש כרב בישיבת הסדר. שילה היה שותף להקמת עיתון מקור ראשון ואף היה עורך. אחרי שנתיים של עבודה עיתונאית במקור ראשון, עבר שילה לעיתון 'בשבע' בו הוא משמש כעורך כבר למעלה מ-7 שנים.
שילה דיבר על הקשיים של העיתונאי הדתי והעיתונות הדתית עם עולם התקשורת. בעניין של תמונות נשים, סיפר שילה, שב'בשבע' הם קיבלו החלטה אחרי "מחשבה בדיקה ושיקול" והכריעו שכן יהיה תמונות בעיתון הדתי. מה שכן, הנשים צריכות להיות צנועות, כמובן. שילה גילה שיש פרסומות שהוא לא מפרסם בעיתון גם כשהן מגיעות מתוך העולם הדתי ואפילו מתוך "נקודת מבט של קדושה". למשל, גוף מסויים שהיה מעוניין לפרסם בעיתון מודעה בנושא פגם הברית קיבל תשובה שלילית משילה. "אמרתי להם שכוונתכם רצוייה אבל את העיתון קוראים גם ילדים", סיפר שילה לרב חגי לונדין, המראיין.
שילה נגע קלות בסוגיה של מרחב הדעות והרעיונות ב'בשבע' ועד כמה העיתון נותן במה לדעות נוספות, מה נחשב לגיטימי לפרסום ומה לא. שילה לא פירט מה גבולות הגזרה, אבל אמר ש"יש לגיטמציה לרמה מסויימת של חריגה אבל זה צריך להיות בתוך איזשהו קונצנזוס, בתוך איזשהם קווים אדומים וכאן יש הרבה התלבטויות".
שילה נתן דוגמא להתמודדות שלו עם תכנים בעייתים מהתקופה שבה שימש כעורך עיתון מקור ראשון. "היה איזה מוסף תמים ליום ירושלים שבו קשת של אנשים הייתה צריכה לבחור איזשהו מקום בירושלים, לבוא עם כתב אל המקום הזה ולהגיד כל מיני הגיגים ומחשבות סביב המקום. אני לא עקבתי באינטנסיביות סביב תהליך הפקת המוסף, ישבתי שבעה על אמא שלי באותו זמן. ואז, מביאים לי את המוסף ואני רואה שאחד המרואיינים לקח את הכתב של העיתון והלך איתו, לא פחות ולא יותר, לכנסיית הקבר, וזה כבר היה מודפס. הייתה התלבטות מאוד קשה עם המוסף הזה. בסופו של דבר, ההחלטה שהחלטתי והורתי לעשות היא לזרוק את כל המוספים האלה. שבוע אחר כך הוצאנו את אותם חומרים, הדפסנו מחדש, רק בלי אותם שני עמודים בעייתים."
שילה סיפר כי הוא "חטף" על אותה צנזורה שהוא גזר על הכתבה מהסופר המדובר ומעיתון 'הארץ' שעשה לו קצת "צימעס" בעניין. אבל שילה לא מתחרט והא אמר כי הוא "שילם את המחיר הזה בגאווה".
עורך בשבע דיבר גם על כוחה של העיתונות המגזרית. לדעתו יש השפעה לתקשורת הדתית לאומית על המרחב הציבורי, על פוליטיקאים ולא רק מהמגזר הדתי, וממילא יש לה השפעה גם על התקשורת הכללית.
שילה סיפר גם על "השפעת הסור מרע" של העיתונות הדתית. בגיליון האחרון הם פרסמו ראיון עם ג'קי לוי שפירסם את הסידור של התנועה הקונסרבטיבית ושאלו אותו שאלות נוקבות, מה שממילא מציף לאוויר עמדה ביקורתית נגדו . "יש איש תקשורת דתי לאומי שמשום מה חשב שזה בסדר שהוא יתרום את קולו ויעשה פרסומת לסידור קונסרבטיבי. אנחנו חשבנו שזה לא רעיון טוב שהוא עושה את זה ועשינו איתו ראיון הוגן ושאלנו שאלות. אבל עצם העבודה שהוא נדרש להשיב על שאלות של מישהו שחושב שזה לא בסדר יש לזה כוח", אמר שילה.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו