החומרים:

עוף שלם מחולק (אפשר גם כרעיים)

תפוחי אדמה מקולפים פרוסים לפרוסות

כף אחת של מיונז

כוס יין אדום

שום כתוש או 5 שיני שום קצוצות דק

פלפל אדום קצוץ

תבלינים: פלפל שחור, פפריקה ומלח

מתכון לעוף ביין צלוי בתנור – אופן ההכנה

תחילה מכינים את המשרה: מניחים את חלקי העוף בקערה, ומוסיפים את תפוחי האדמה.

לאחר מכן מוסיפים את הפלפלים החתוכים, שום, מיונז ואת התבלינים ומערבבים היטב.

מניחים למנוחה במקרר למספר שעות.

מחממים תנור ל-200 מעלות, ומניחים את העוף והמשרה בתבנית. אופים עד שהעוף משחים ותפוחי האדמה רכים.

בתיאבון