יקירי ירושלים לשנת תשע"ד: הרב דב ביגון והרב ישעיהו הדרי
כבוד למגזר. ראש ישיבת הכותל הרב ישעיהו הדרי וראש מכון מאיר הרב דב ביגון נבחרו בין 12 יקירי ירושלים על מפעל חיים של עשייה חינוכית וקירוב לבבות
ראש העיר ירושלים, ניר ברקת יביא השבוע לאישור מועצת העיר את רשימת 12 יקירי ירושלים לשנת תשע"ד שנבחרו בוועדה בראשות שופט בית המשפט העליון בדימוס יעקב טירקל.
העיטור המכובד מוענק מאז שנת 1967, לאישים אשר הקרינו מאישיותם על העיר ושעיקר פעילותם הציבורית הייתה בתוך ולמען ירושלים.
האות יינתן לזוכים על פועלם בתחומים : פעילות ציבורית, תרבות, חינוך, קירוב לבבות וסובלנות, פעילות ציבורית, התנדבות, צדקה וחסד, דת ומורשת ישראל ותרבות.
בין שנים עשר הזוכים ניתן למנות שניים מראשי הישיבות הציוניות בעיר, הרב חיים ישעיהו הדרי והרב דב ביגון.
שנים של עשייה חינוכית
הרב חיים ישעיהו הדרי – יקבל את אות יקיר ירושלים על פעילות בנושא דת ומורשת ישראל.
בנימוקי הפרס נכתב: "הרב ישעיהו חיים הדרי נולד בשנת 1934. הוא התחנך בבית הספר ביל"ו בתל-אביב ואחר כך המשיך את חוק לימודיו בישיבת היישוב החדש. בהמשך החל ללמוד בישיבת חברון בירושלים וקבע את ביתו בעיר.
במכון גולד להכשרת מורות, לימד את הוראת התנ"ך ומחשבת ישראל, וכאשר היה בן 20 בלבד לימד בישיבת מרום ציון בירושלים. שלוש שנים היה משגיח רוחני בישיבת כרם ביבנה. לצד העבודות האלה לימד תנ"ך ומחשבת ישראל במכללת ירושלים לבנות. כמו כן, היה חבר בוועדת הפיקוח על לימודי התנ"ך בבתי הספר הממלכתיים-דתיים. בשנת 1966 החל לשדר שיחות ושיעורים בקול ישראל במסגרת פרקי היום בתנ"ך.
מיד לאחר מלחמת ששת הימים ואיחוד ירושלים ייסד את ישיבת הכותל, ישיבת ההסדר הראשונה של מוסדות בני עקיבא. הישיבה נחשבת מפעל חייו. 31 שנים רצופות עמדה בראשה, ובשנת 2006 שב לתפקיד למשך שנתיים נוספות – עד שפרש לגמלאות. בכל שנות כהונתו העמיד תלמידים רבים, ובין תלמידיו נמצאים רבנים בולטים ומוכרים בחברה הישראלית. בעת בניית משכן הקבע של הישיבה, כאשר התגלו שרידים ארכיאולוגיים, פעל לגיוס תרומות להשלמת החפירות ולהעמדת הישיבה על עמודים, כדי לאפשר לפתוח את אתר החפירות לעיני המבקרים. לצד העבודה הזאת הוא מלמד במדרשה לבנות מדרשת הרובע.
על שנים רבות של עשייה חינוכית ופעילות לקירוב דורות צעירים למורשת ישראל ולהכשרת מורים מוענק לו עיטור הכבוד יקיר ירושלים."
מפעל חיים של קירוב לבבות
הרב דב ביגון – יקבל את אות יקיר ירושלים על פעילות בנושא קירוב לבבות וסובלנות.
בנימוקי השופטים נכתב: "דֹב ביגון נולד בחולון בשנת 1940. בנערותו גדל כילד חוץ בקיבוץ משמר השרון ולמד בבית הספר התיכון האזורי לילדי הקיבוצים בעמק חפר. בשירותו הצבאי היה סגן מפקד פלוגה בנח"ל. אחר כך היה מראשוני המדריכים בחברה להגנת הטבע וממקימי בית ספר שדה אכזיב. במלחמת ששת הימים היה סגן מפקד פלוגה בחטיבת ירושלים והשתתף בשחרור העיר העתיקה. הוא גם לָחם בקרבות במלחמת יום הכיפורים. בשנת 1964 מצא את דרכו לישיבת מרכז הרב בירושלים, שם הוענקה לו סמיכה לרבנות "יורה יורה".
בשנת 1974 החל ללמד גאוגרפיה ותנ"ך בגימנסיה רחביה ובישיבת מרכז הרב לצעירים. לאחר מלחמת יום הכיפורים הקים את מכון מאיר על שם מאיר אליעזר ליפשיץ ז"ל, צנחן שנפל בקרבות בחווה הסינית. מאז הוא משמש ראש הישיבה בשני מוסדותיה – מכון מאיר לבנים ומכון אורה לבנות. בעבודתו הִקנה לימודי קודש וערכי יהדות לצעירים מהארץ ומחוצה לה, בהם צעירים דוברי רוסית, אנגלית, צרפתית וספרדית. לצד המחלקה המרכזית של צעירים מישראל הוקמה ביוזמתו ובעצתו מחלקה ייחודית לגיור. מאז הקמת המכון הוא עומד בראשו ומתווה את דרכו החינוכית-ערכית. במרוצת השנים כתב מאמרים בנושאים רבים ומגוונים, בהם המאמר הראשי בעלון פרשת השבוע באהבה ובאמונה.
על מפעל חייו להנחלת המורשת היהודית ולקירוב לבבות של צעירים מן הארץ והתפוצות לאהבת התורה ובירת ישראל מוענק לו עיטור הכבוד יקיר ירושלים".
שמות הזוכים הנוספים:מרדכי (מוטקה) בלום – יקבל את אות יקיר ירושלים על פעילות בנושא תרבותרחל שלקובסקי (במבי) – תקבל את אות יקיר ירושלים על התנדבות צדקה וחסד.
מתתיהו (מתי) ליפשיץ- יקבל את אות יקיר ירושלים על פעילות ציבורית. השגריר משה ארד – יקבל את אות יקיר ירושלים על פעילות ציבורית. איטה בוימל – תקבל את אות יקיר ירושלים על פעילות בחינוך. משה חן – יקבל את אות יקיר ירושלים על פעילות בנושא דת ומורשת ישראל. עו"ד חגי סיטון – יקבל את אות יקיר ירושלים על פעילות ציבורית. דוד המאירי – יקבל את אות יקיר ירושלים על התנדבות וצדקה. אמונה ירון – תקבל את אות יקיר ירושלים על פעילות תרבות.
ד"ר גבריאל חיים כהן – יקבל את אות יקיר ירושלים על פעילות בנושא חינוך.
ראש העיר ניר ברקת שיעניק את העיטורים בערב יום ירושלים אמר: "12 היקירים שנבחרו מייצגים את פניה הרבים של ירושלים ואת הפסיפס העשיר של העיר. זכות גדולה לעיר אשר נתברכה באנשים שכאלה ואנו גאים לגמול להם ולהעניק להם את האות המכובד ביותר– עיטור יקיר ירושלים."
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו