ראש הממשלה יאיר לפיד נפגש היום (שני) עם ראש ממשלת הולנד מארק רוטה, שהגיע לביקור מדיני בישראל. בפגישה, שנערכה בלשכת רה"מ בקריה בתל אביב, השתתפה גם שרת האנרגיה קארין אלהרר.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
במהלך הפגישה, שני המנהיגים דיברו על שיתוף הפעולה האנרגטי בין ישראל לאירופה כמאמץ לסייע לה עם משבר האנרגיה. עוד דנו בדרכים לחיזוק היחסים הבילטרליים בתחומים השונים, וביניהם אקלים ובינה מלאכותית.
בלשכת ראש הממשלה ציינו כי המנהיגים שוחחו גם על הסוגייה האיראנית, בדגש על המחאות ברחבי איראן. במהלך השיחה לפיד הביע הערכה לנשים האיראניות במאבקן לזכויות בסיסיות.
"זה ביקור חשוב של חבר חשוב. חבר של ישראל וגם חבר אישי שלי" אמר לפיד בפתח הפגישה. "אנחנו חולקים חזון וערכים משותפים. שנינו מאמינים בדמוקרטיה ליברלית ובערכים ליברליים. זה הבסיס ליחסים בין שתי המדינות. בימים אלה, הערכים הללו נמצאים תחת מבחן. יש כאלה שנלחמים בהם. אם נסתכל על ההפגנות באיראן, אני חושב שהן מהוות השראה לכולנו – אנשים שמוכנים להילחם, בעיקר נשים, שמוכנות להילחם למען החופש שלהן ולסכן את חייהן למען זכויות בסיסיות".
לדבריו, "ישראל חזרה למועצת האסוציאציה עם האיחוד האירופי אחרי יותר מעשור בעזרתה של הולנד. לכן, אני חושב שהפורום שלנו יהיה ההמשך הטבעי של המהלך הזה על מנת לחזק את היחסים בינינו. שרת האנרגיה כאן, אז יש נושא חשוב נוסף שעל סדר היום והוא – עתיד האנרגיה בזמנים מורכבים".
"ביום חמישי נחתום על הסכם היסטורי עם לבנון. ישראל תהפוך בעתיד הקרוב לספקית גז גדולה לאירופה" אמר לפיד בסיכום. "בינתיים, עלינו לעבוד יחד למציאת פתרונות לאנרגיה ירוקה ומתחדשת לטווח הבינוני והארוך".
מה דעתך בנושא?
3 תגובות
0 דיונים
הסוף שלך מיתקרב, וסוף סוף נוכל להיות פחות מודאגים מתת אנוש חסר השכלה וללא ניסיון,ודביליות בכמות גבוהה,
לא ביזכותך כלב מצחין נבלה סרוחה,זה ביזכות נתניהו שדחף להוציא את הגז,אתה רק גוזר את מה שביבי בנה במשך תקופה ארוכה,אבל זה ניגמר בקרוב חלאה תת אנושי לפידיוט זבל
19:16 24.10.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יואב
לשמור גז לשנים הבאות למדינה לפני שרצים לספק גז לאירופאים "אוהבי ישראל". משער שאספקת גז תרסן מעט את "אהבתם" לישראל אבל לא לחסל עליהם את כול המלאים שנצתרך לעתיד...
18:45 24.10.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אלי
אין לו בושה
18:35 24.10.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר