גאווה ישראלית: מקום ראשון בתחרות בינלאומית בטוקיו
מבין אוסף כישרונות מכל העולם, רואי דיין מבאר שבע, בוגר האקדמיה למוסיקה ומחול בירושלים, זכה במקום הראשון לנגני מנדולינה בתחרות בינלאומית בטוקיו. התחרות היוקרתית היא מהחשובות לנגני מנדולינה בעולם
גאווה ישראלית ביפן: רואי דיין (24), בוגר האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים, זכה במקום הראשון בתחרות בינלאומית לנגני מנדולינה בטוקיו
דיין, בעל תואר ראשון ושני בהצטיינות באקדמיה למוסיקה, השתתף בתחרות יחד עם נגני מנדולינה מהמובילים בעולם, עלה לגמר כפייבוריט וזכה במקום הראשון עם הניקוד גבוה ביותר מהשופטים. האקדמיה למוסיקה בה רואי למד שש שנים, ליוותה אותו לאורך כל תהליך ההשתתפות בתחרות. כסטודנט וכמתמודד בתחרות.
הליווי נעשה בשיתוף פעולה בין המשרד לקשרים בינלאומיים של האקדמיה לבין שגרירות ישראל בטוקיו, והתהליך כולו נבנה בסימן 70 שנה ליחסים דיפלומטיים בין ישראל ליפן.
התחרות היוקרתית מתקיימת מטעם הארגון "ארטה" (ARTE) אחת לשנתיים בטוקיו, בירת יפן. תחרות זו היא אחת משתי התחרויות החשובות עבור נגני המנדולינה ברחבי העולם: הראשונה שנערכה ביפן, והשנייה בגרמנייה שלא התקיימה השנה.
תחרות נגני המנדולינה הבינלאומית מורכבת משלושה שלבים: בשלב הראשון המתמודד מתבקש להגיש בווידאו יצירה ספציפית. בשלב הבא, שלב חצי הגמר בטוקיו, על המתמודד לנגן יצירה מיוחדת לבקשת המארגנים באורך 12-13 דקות לבחירתו.
בשלב הגמר על המתמודד לנגן "פרלוד" (ז'אנר ליצירה מוזיקלית) מתוך מאגר של 12 פרלודים מאת מלחין איטלקי בשם קארלו דומינקוני, באורך 20 דקות. דיין עבר בהצלחה את כל השלבים עד לסיום המרשים במקום הראשון של התחרות.
רואי דיין נולד וגדל בבאר שבע. בהמשך, סיים תואר ראשון בפקולטה לאמנוית הביצוע אצל יקי ראובן (2016-2020) ותואר שני במסגרת "תדרים" – התמחות בביצוע מוזיקה בת זמננו בניהולו של עמית דולברג ובכיתתו של המורה משה אהרונוב.
במהלך שירותו הצבאי, שילב בין שתי המסגרות בצבא ובאקדמיה. האקדמיה למוסיקה ולמחול הפכה לביתו השני של רואי לאורך שש שנים. "כמעט כל החברים שצברתי, החוויות המוזיקליות, קונצרטים, תחרויות ובגדול כמעט כל מהלך מוזיקלי שהיה לי בשנים האחרונות הגיע מהאקדמיה למוסיקה, שלא רק דואגת להעביר ידע מוזיקלי לדור הבא, אלא גם מכינה לו קרקע יציבה ופורייה שממנה הוא יוכל להתקדם ולצמוח. בשבילה אתה לא סתם עוד תלמיד שפוגשים רק במבנה עצמו, אלא אדם שיקבל יחס אנושי גם מעבר לשעות העבודה".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו