טליאטלה ברוטב בטטה ושמנת

רכיבים:

בשביל הרוטב:

2 בטטות בינוניות
350 גרם שמנת
1 כף רוטב עגבניות
מלח
פלפל שחור טחון

עבור הטליאטלה:

500 גרם טליאטלה
1 בוראטה
גבינת פרמזן
1 לימון
פלפל שחור
בזיליקום טרי

(צילום: Teka studio)

אופן הכנה:

קולפים את הבטטות, חותכים לקוביות ומבשלים את במים עם מלח במשך 20 דקות.

במקביל, מרתיחים מים בסיר נוסף ומבשלים את הפסטה עם מלח כ-2 דקות פחות ממה שמציינים ההוראות שעל האריזה. מסננים, מניחים את הפסטה בצד להתקרר ומוסיפים מעט שמן זית על מנת למנוע הידבקות.

מסירים את הבטטה מהאש, מסננים ומכניסים את הקוביות המבושלות למעבד מזון יחד עם השמנת, רוטב העגבניות, מלח ופלפל לפי הטעם.

כשהרוטב הופך לקרם אחיד, מערבבים עם הפסטה ומחזירים לאש ל-2 דקות נוספות של בישול הפסטה ברוטב על מנת שהרוטב יסמיך והפסטה תספוג את הטעם.

מגישים עם בוראטה, גבינת פרמזן מגוררת, גרידת לימון, פלפל שחור גרוס טרי ומקשטים בכמה עלי בזיליקום טריים.

המתכון באדיבות מותג מוצרי החשמל TEKA