דלורית בשקדים ודבש

רכיבים:

1 דלורית
15 מ"ל שמן זית כתית מעולה
100 גרם דבש
15 מ"ל חומץ בן יין אדום
8 עלי דפנה
40 גר' שקדים קלויים וקצוצים
מלח ים
פלפל שחור

(צילום: Teka studio)

אופן ההכנה:

קולפים את הדלורית וחוצים לשניים. בעזרת סכין חדה וגדולה חותכים את חצי הדלורית עד לחצי הגובה בחתכים דקים ומניחים אותם על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.

מערבבים בקערה את שמן הזית, החומץ והדבש ומברישים את הדלוריות בכמה שכבות של תערובת בין החתכים. מכניסים את עלי הדפנה באקראי לתוך החתכים.

אופים בחום של 200 מעלות צלזיוס, במשך 30 דקות, מוציאים את הדלורית להברשה נוספת של תערובת ומכניסים לתנור ל-20 דקות נוספות עד שהדלורית מזהיבה ורכה. מעבירים לצלחת הגשה גדולה. מפזרים את שבבי השקדים הקלויים ומגישים.

המתכון באדיבות מותג מוצרי החשמל TEKA