מתכון לעוף צלוי בתפוח.

רכיבים:

2 בצלים
2 תפוחים
שמן זית כתית מעולה
200 גרם פטריות מזנים שונים
600 גרם כרעיים
150 מ"ל יין לבן
מלח
גרגירי פלפל שחור
רוזמרין טרי
פירות יער יבשים

(צילום: Teka studio)

אופן הכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות, חום עליון ותחתון. מקלפים וחותכים את הבצל והתפוחים לקוביות ומניחים יחד בתבנית תנור משומנת.

מבשלים קלות את הפטריות במחבת גדולה עם שמן זית, ומניחים אותן מעל הבצל והתפוח. באותו השמן מטגנים גם את כרעי העוף על אש גבוהה משני הצדדים ומניחים אותם על הבצל, התפוח והפטריות.

מוסיפים את היין הלבן עם מלח ופלפל , מפזרים מעט רוזמרין ופירות יער אדומים מיובשים ואופים במשך 45 דקות.

מומלץ להגיש עם אורז בסמטי.

המתכון באדיבות מותג מוצרי החשמל TEKA