מעצרו של יעקב ישראל פז, תלמיד ישיבת "גרודנא" החרדית הוציא הערב (רביעי) מאות חרדים לרחוב במסגרת הפגנות מחאה שמתקיימות במספר ריכוזים חרדיים. ההפגנות מתקיימות בבני ברק, ירושלים ובית שמש. בקרית-גת, נעמרו שלושה צעירים חרדים בחשד שניסו להבעיר צמיגים.

פז נעצר בליל פורים כשהוא שתוי. בדיקה במסוף המשטרתי העלתה כי פז הוא עריק. הוא הובא בפני שופט צבאי ונשפט ל-10 ימי מאסר אותם הוא מרצה בכלא 6.

הרב שמואל אוירבך, מנהיג "הפלג הירושלמי" של העדה הליטאית הבהיר כי אסור לעבור על המעצר בשתיקה. בעקבות זאת, יתקיימו הפגנות בכמה מוקדים ברחבי הארץ.

במשטרה הבהירו כי היא תאפשר לכל מגזר לממש את הזכות הדמוקרטית ולהביע עמדה, אולם הדגישו כי הם מצפים מהמנהיגות החרדית "לגלות איפוק, אחריות ולנהוג על פי החוק".

עוד נמסר מהמשטרה כי היא ערוכה לכל הפרת סדר, חסימת צירי תנועה ושיבוש מהלך תקין של חיי התושבים. "נגלה אפס סובלנות כלפי מפירי הסדר", נמסר.

6035j72z__w988h658q80 mugp1h3c__w988h658q80