ארגונים פרו פלסטינים מחו: דמותה של שירה האס תשתנה
אחרי הגאווה, באה הביקורת: ארגונים פרו פלסטינים התלוננו על דמותה של 'סברה', גיבורת על ישראלית אותה תגלם שירה האס בסרטים של מארוול. בתגובה, האולפנים הבהירו כי הדמות תעבור התאמות ושינויים
בשבוע שעבר, פורסמה הידיעה הדרמטית על הצטרפותה של השחקנית הישראלית שירה האס ליקום הקולנועי של מארוול, כגיבורת העל "סברה".
ההכרזה בכנס הדו שנתי של דיסני הביאה גאווה ישראלית רבה, ולצידה גלי ביקורת. ארגונים פרו פלסטיניים התלוננו על דמותה של גיבורת העל הישראלית, וטענו כי היא "מהללת את הצבא הישראלי והמשטרה", וביקרו את ההצגה הסטריאוטיפית של המגזר הערבי בקומיקס עליו מבוססת הגיבורה.
שירה האס עתידה לגלם את דמותה של "סברה"- דמות קומיקס בדיונית של גיבורת-על מוטאנטית, העובדת בשירות המוסד, ובמהלך שירותה ופעילותה המבצעית נאבקת בטרוריסטים ערבים ובסכסוך הישראלי פלסטיני.
שמה האמיתי של הדמות היא רות בת שרף, שכוחותיה התגלו בילדותה, ובעקבות כך אומצה על ידי ממשלת ישראל וחונכה על מנת להפוך לסוכנת מוסד.
הזעם מצד הארגונים הפרו פלסטינים הפך להאשטג #CaptainApartheid שהתפשט ברשתות החברתיות, ובתלונות המאשימות את מארוול בתמיכה ב"כיבוש הישראלי". בנוסף, התייחסו ברשתות
בחשבון הטוויטר של המכון להבנת המזרח התיכון, ארגון פרו פלסטיני שבסיסו בארה"ב נכתב: "על ידי האדרת הצבא והמשטרה הישראלים, מארוול מקדמת את האלימות של ישראל נגד פלסטינים, ומאפשרת את המשך הדיכוי של מיליוני פלסטינים החיים תחת השלטון הצבאי הסמכותי של ישראל".
כפי שנכתב בניו יורק טיימס, הביקורות האשימו את מארוול ב"תעמולה ציונית, תמיכה בכיבוש של ישראל ודה הומניזציה של הפלסטינים". המגזין האמריקאי התייחסת גם לשמה של הדמות 'סברה', המגיע מהמילה 'צבר', אך הינו בעל קונוטציות שונות עבור ישראלים ופלסטינים.
"בעיני יהודים ישראלים", נכתב בניו יורק טיימס "צבר יכול להיות פשוט אדם שנולד בישראל. אבל סברה הוא גם שמו של מחנה פליטים בלבנון, שבו מיליציה נוצרית טבחה במאות פלסטינים, בזמן שכוחות ישראליים עמדו מנגד לפני 40 שנה".
בתגובה לתלונות של הארגונים הפרו-פלסטינים, הבהירו במארוול שדמותה של המוטנאטית הישראלית בסרט קפטן אמריקה תהיה שונה מהדמות בקומיקס, ותעבור התאמות.
האולפנים הסבירו כי אמנם הדמויות והסיפורים שואבים השראה מהקומיקס, אך "הם תמיד זוכים להתאמה רעננה למסך הגדול ולקהל של היום, וגם במקרה הזה, היוצרים נוקטים בגישה חדשה עם הדמות שהוצגה לראשונה לפני יותר מ-40 שנה".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו