עוד מעט יגמר צום תשעה באב. חשוב מאוד לסיים את הצום באופן נכון ולאכול בהדרגה על מנת לא להכביד על הקיבה.

חשוב לזכור שעלינו לשתות הרבה מים במהלך כל הערב לאחר הצום, על מנת להחזיר את הנוזלים לגופינו. לאחר ששתינו לפחות כוס מים אחת (רצוי יותר). כדאי לשבור את הצום בארוחה קטנה. כיוון שעיכול המזון דורש מאמץ, כדאי לאכול פרי או פרוסת לחם עם ממרח לאחר הצום.

שימו לב, לא כדאי לשבור את הצום בארוחה גדולה, כדאי להתחיל לאכול בהדרגה. בארוחה הבאה לאחר מכן, כשעתיים שלוש אחרי, כדאי לאכול ארוחה מלאה המכילה את כל אבות המזון (פחמימות, שומנים, חלבונים) הארוחה צריכה להכיל דגנים מלאים, קטניות וירקות כמו מג'דרה של עדשים ואורז, מנת דג עם ירקות בתנור, וסלט בצד כמובן.

מצרכים:

300 גרם נודלס
כף שמן
1 בצל
1 פלפל אדום
2 קישואים
1 גזר
כוס ברוקולי (קפוא או טרי)
3 שיני שום חי
מעט מלח ופלפל
3 כפות רוטב סויה
3 כפות רוטב צ'ילי
פלפל חריף (לחובבי חריף)
400 גרם סלמון

לקישוט:

בוטנים
בצל ירוק

אופן ההכנה:

שמים שמן בווק או במחבת גדולה, חותכים גס את הבצל ומטגנים, לאחר מספר דקות מוסיפים שום (ניתן כשיני שום שלמות או לקצוץ אותן ולהוסיף).

בשלב הזה, אם אתם חובבי חריף, ניתן להוסיף פלפל חריף. את שאר הירקות חותכים גס. מוסיפים את הגזר ומטגנים ולאחר מכן מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים מספר דקות.

כשהירקות התרככו מוסיפים את הרוטב סויה והצ'ילי. בשלב הזה, ניתן לתבל במעט מלח ופלפל ובתבלינים האהובים עליכם.

במקביל, בזמן שהירקות מתבשלים, חותכים את דג הסלמון לקוביות וצורבים במחבת נפרדת. לאחר מכן, מוסיפים את הסלמון אל המוקפץ ומבשלים מספר דקות ביחד.

מפזרים מעל בוטנים ובצל ירוק קצוץ.

סלט עדשים

מצרכים:

בטטה
בצל סגול
אבוקדו
מעט פטרוזיליה
כוס עדשים שחורות

מצרכים לרוטב:

4 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון
חצי כפית שום
כף דבש או סילאן
מעט מלח

(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

מרתיחים מים בסיר ומבשלים את העדשים במשך חצי שעה עד שהם מתרככים. במקביל, חותכים בטטה לקוביות ושמים אותה בתנור עד שהיא מתרככת.

לאחר מכן, מסננים את העדשים ונותנים להם להתקרר. לאחר שהם התקררו נוסיף לעדשים בצל סגול, בטטה, אבוקדו ומעט פטרוזליה (לא חובה) חתוך בצורה שאתם אוהבים.

לאחר מכן, ערבבו את כל מצרכי הרוטב היטב ושפכו מעל לסלט.

מתכון לאנטיפסטי

מצרכים

בצל בינוני
3 פלפלים אדומים
3 קישואים
3 בטטות בינוניות
ראש שום קלוף
חצי כוס שמן זית
5 כפות רוטב סויה
מלח גס
מעט אבקת צ'ילי חריף (לא חובה)

אופן ההכנה

חותכים את הבצל לרצועות ואת שאר הירקות לקוביות גדולות ומעבירים לתבנית, מוסיפים את שיני השום, ומתבלים בשמן זית, סויה ומלח גס.

מערבבים את הירקות, ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות.

מידי פעם מערבבים בזהירות את הירקות. אופים עד להזהבה ורמת אפיה נדרשת.