הרב סדן: הממשלה הנוכחית חצתה 2 קווים אדומים מסוכנים מאוד
שנה אחרי הקמתה, מותח ראש המכינה בעלי, הרב אלי סדן ביקורת חריפה על הרכב הממשלה ועל האג'נדות אותן היא מובילה: "למילים היפות של ראש הממשלה על אחדות, - לצערי הרב – אין באמת כיסוי בשטח..."

באגרת לתלמידיו ובוגריו כותב ראש מוסדות 'בני דוד' בעלי, חתן פרס ישראל הרב אלי סדן, את דעתו על הממשלה.
הרב סדן כותב כי הממשלה הנוכחית חצתה 2 קוים אדומים מסוכנים מאוד: "בפעם הראשונה בתולדות מדינת ישראל שותפה בקואליציה, כלומר – בניהול מדינת ישראל – מפלגה ערבית!"
והשני הוא שבפעם הראשונה בתולדות מדינת ישראל הוקמה ממשלה על "טהרת" המפלגות החילוניות, ולא שותפה בה מפלגה דתית (כמובן, חוץ מהמפלגה הדתית האיסלאמית!)".
לגבי הסעיף הראשון מונה הרב סדן את הפגיעה בזהות היהודית של מדינת ישראל שהוקמה כמדינתו של העם היהודי. בשותפות עם ערבים רואה הרב סדן: "הממשלה הנוכחית מקעקעת בעצם היותה כפי שהיא את הבסיס האידאולוגי העמוק ביותר של הזהות היהודית של מדינת ישראל!"
ובהמשך: "הקמת ממשלה עם רע"מ, שמחובקת אידאולוגית ע"י מרץ, וכנראה גם ע"י העבודה – יוצרת שיח ציבורי חדש, יוצרת שיח שגאה במצב החדש ורואה בו את העתיד של המדינה. ממש התביישתי כאשר רוה"מ החדש התגאה בפני מועצת האו"ם על כך שזכה להקים ממשלת אחדות – ובאו"ם ברור שהכוונה גם עם הערבים. גם אם יש בקואליציה אנשים שאינם מסכימים עם זה, אין להם יכולת ולא זכות לסתום את פיות שותפיהם בממשלה. וכך הארס הולך ומתפשט לאט לאט ופוגע בתודעה הציונית של חלק מהעם היושב בציון."
הרמת הראש של הערבים מסוכנת
הרב סדן רואה בפרעות תשפ"א ובאירועי 'שומר חומות' סימן רע להרמת הראש של הערבים, שפוגעת במדינה.
"הערעור הוא איטי, לפעמים הוא מאחורי הקלעים ולפעמים בגלוי. אבל השיח, וגם המעש הולך ומשתנה. הדוגמא הבולטת לתהליך זה היא אוזלת היד המוחלטת מול האלימות של ערבים כלפי יהודים".
הרב סדן מעיד כיצד נכדו היה מעורב באירוע לאומני: "חבורת נערים (ובהם נכדי שחווה את הדבר) הולכת בשבת במרכז העיר עכו, מאחוריהם הולכת חבורת נערים ערבים (בוגרים יותר ורבים יותר), וקוראת מאחוריהם במשך זמן מתמשך "מות ליהודים, מות ליהודים, מות ליהודים"! זה קורה היום במדינת ישראל!!! אתם מאמינים??!!"
גם הנפת דגלי פלסטין באוניברסיטאות היא ביטוי לחולשה של המדינה: לאחרונה היה לכך ביטוי מזעזע – אוניברסיטאות הרשו בתחומם לסטודנטים לחגוג את יום הנכבה! ולהניף דגלי פלסטין!
האם השתגענו? הנכבה משמעותה שמלחמת העצמאות הייתה לא מוסרית ולא צודקת, ודגלי פלסטין מסמלים את התביעה להחזיר לערבים את "פלסטין", פלסטין כולה! האם זה לגיטימי להפגין למען רעיונות אלו במדינת היהודים? מי שיטען שהיה זה גם בתקופת נתניהו – זורק חול בעיניים.
כי זה לא תירוץ לחזור על דבר רע…
כי היום זה מעוגן בתפיסת עולם פלורליסטית פוסט ציונית שהולכת ומחלחלת בתוכנו.
לא צריך מפלגות דתיות בממשלה?
הרכב הממשלה ללא מפלגות דתיות, הוא גם פסול בעיניו: "המחשבה שלא צריך מפלגה דתית, הנציגים חובשי הכיפה שבתוך המפלגות החילוניות ידאגו ל"ענינים הדתיים" – הוכחה כמוטעית במשך שנים רבות, והממשלה הנוכחית היא ההוכחה הניצחת לטעות שיש בחשיבה זו – אין בכוחם של הנציגים הדתיים למנוע את הסחף ההולך ומתגבר של פגיעה באופי היהודי של מדינת ישראל!"
"רק מפלגה שמטרתה המוצהרת היא שהתורה תשפיע על הצביון והאופי של מדינת ישראל, ועל כן היא מעגנת זאת בסעיפים ברורים בהסכם הקואליציוני ושותפיה יודעות שכל קיומה של הממשלה תלוי בכך שהחלטות הממשלה תהיינה מקובלות על מפלגה זו, רק באופן זה ניתן לשמור על אפיה היהודי של המדינה."
בנט כבר לא אמין
אבל יש משהו נוסף שאי אפשר להתעלם ממנו. רוה"מ הנוכחי התחיל את דרכו הפוליטית בביטוי "משהו חדש מתחיל", לפי זכרוני הכוונה הייתה ל-"פוליטיקה חדשה, נקיה, אידאולוגית, אמינה!"
ימינה ותקווה חדשה שהוקמו על ידי אנשים שהציבור האמין ביושרם ובכוונתם הטובה, הוכיחו שוב ש"בפוליטיקה – הכל מותר", וגרמו רעה כפולה, חוץ מהאכזבה הנוראה מהם, הם מונעים מן האנשים הראויים להיכנס לכנסת.
ואחזור שוב על הנקודה העיקרית: אם אכן הממשלה היתה נאמנה למה שהבטיחה כאשר יצאה לדרך – אנחנו נתעסק רק בדברים שיש עליהם קונצנזוס במדינת ישראל, כדי לחלץ את המדינה מבחירות נוספות, מחוסר תקציב וכו' – כי אז בודאי יחסנו לממשלה היה אחר.
אלא שזה לא קורה אין כאן באמת אחדות, יש כאן אוסף של מפלגות שכל אחת מקדמת את האג'נדה שלה, והדוגמאות המעטות שהבאתי – ועוד רבות אחרות, מוכיחות שהממשלה הנוכחית אין לה באמת כוון אחד, אלא כל אחד ממרכיביה עסוק בקידום תפיסת עולמו בצורה מאוד אגרסיבית. למילים היפות של ראש הממשלה על אחדות, – לצערי הרב – אין באמת כיסוי בשטח…"
למרות זאת, היו לרב היו גם כמה מילים טובות לממשלה:
"למרות כל הנ"ל, אני משוכנע שממשלה זו עושה גם דברים טובים וצריך להודות עליהם. איני מסכים לשיטה האומרת שצריך לפסול הכול, ולגנות הכול במסגרת המאבק להפלת הממשלה".
"לדוגמא – אני משוכנע שהממשלה עשתה כל שביכולתה על מנת להיאבק בקורונה. נכון – יש גישות שונות וזה לגיטימי להעמיד עמדה שונה. אבל לא לגיטימי בעיניי לחרף ולגדף את התנהלותה בנושא הקורונה. זוהי מלחמה לכל דבר, מלחמה על חיי אזרחי המדינה ויכולתם לשרוד כלכלית, במלחמה זו הממשלה מתייעצת עם מיטב האנשים שהיא יודעת לגייס – וצריך לחזק אותה, ולפעול כדי שאזרחי המדינה ישמעו להוראותיה".
"אני מניח שיש נושאים נוספים שהממשלה מקדמת בהם אינטרסים חשובים של מדינת ישראל, צריך להכיר בזאת ולהודות על כך. אלא שאני סבור שכל הדברים הטובים הללו אינם מצדיקים ואינם מכפרים על ההרס והחורבן של התשתית האידיאולוגית הציונית, היהודית והמוסרית של מדינת ישראל,.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו