רב המשטרה מזהיר: "זה עלול להגיע למקומות לא טובים"
רב המשטרה מספר בראיון לסרוגים למה לדעתו הכיפה שעל ראשו לא מפריעה לציבור החרדי לקבל את המסר, ופונה לציבור באזהרה: "אני מציע למי שלא קנה כרטיס - לא לנסות להגיע"

יממה ספורה טרם העלייה ההמונית להר מירון, ושנה מאז האסון הנורא, רב המשטרה הסרוג, הרב רמי ברכיהו, מספר היום (שלישי) על היערכות המשטרה לקראת העלייה להר.
לא רכשת? אל תגיע
הרב ברכיהו מתייחס לקניית הכרטיסים לעלייה והשהייה בהר:
"אנחנו כמשטרה רוצים שכל מי שמגיע לפה יוכל לממש את האמונה שלו והכמיהה שלו להתייחד עם דמותו של רשב"י בל"ג בעומר. נקבל את כולם בסבר פנים יפותו ונאפשר לעלות ולרדת בצורה מכובדת. מי שרכש כרטיס – שיגיע בכבוד. אני מציע לא לנסות להגיע למי שלא קנה, זה עלול להגיע למקומות לא טובים. המשטרה מחוייבת גם לחוק, לצד השמירה על הביטחון".

(צילום: דוד כהן\ פלאש90)
איך מתנהל המו"מ מול הציבור החרדי?
"נרכשו 75,000 כרטיסים רק לרביעי בלילה. יש הידברות שוטפת בין המשטרה לחסידויות השונות. בסופו של דבר, לא אנחנו אחראים על מה שקורה בתוך ההר ועל ההדלקות. אנחנו כן אחראים על הבטיחות מסביב להר ואם חלילה יהיו אירועים ביטחוניים. יש שיח עם ראשי הישיבות והקהילות". עוד הוא מציין כי "מי שעולה להר זה לאו דווקא הציבור החרדי, אלא גם חילוני ודתי. אנחנו בקשר עם כולם".
מה לדעתך היתה הטעות הכי גדולה של המשטרה לפני ההילולה בשנה שעברה?
"אני לא יודע אם המילה טעות היא נכונה", אומר ברכיהו. "המשטרה, כמו בכל שנה, ואני מלווה כבר 5 שנים את הפיקוד הבכיר – עושה הכל כדי לשמור על שלום חיי האזרחים והעולים. קרה מעשה באמת נורא ואיום ואני יודע שהמשטרה עשתה הכל כדי שדבר כזה לא יקרה. יש ועדת חקירה שחוקרת ונמתין למסקנות".

אסון מירון (צילום: דוד כהן\ פלאש90)
"לא מכיר את הביקורות מהכתבים והפוליטיקאים"
לאחרונה מתגברים הקולות שהמקום לא מוסדר כפי שהבטיחו, שומעים את זה מגורמים במשטרה, דרך אנשים מהציבור החרדי ואף כתבים בשטח. אתה יכול להעיד שהכל נעשה כפי שצריך?
"התקיימו ישיבות ארוכות עם מיטב המוחות והאנשים עם הפרוייקטור, וניסנו לחשוב על כל הדברים שעלולים לצוץ ולתת להם מענה ופתרון. אני מאמין שהעלנו ונגענו בכל הסוגיות. אני לא מכיר את הביקורות מהכתבים והפוליטיקאים, אבל אני כן יודע שנעשתה עבודה והועלו פתרונות להכל".
נציין כי לפני יומיים, קצין אג״מ מחוז צפון נצ״מ רן לוי הודיע: "לא נאפשר מדורות סביב ההר. השנה יש יותר סדר בחניות, האוטובוסים יתוזמנו לפי השעות שכתוב על הכרטיס. נכון לשעה זו נעצרו שני ספסרים של כרטיסים. מעל 8,000 שוטרים השנה במבצע זה".
היום יש החלטת משטרה
איך אתם נערכים השנה?
"השנה יש מפיק שלקח אחריות על האירוע, דבר שלא היה. שנה שעברה כמעט כל מי שרצה – יכל לעלות. היום רק מי שרכש כרטיס יכול לעלות. לא היתה הגבלה וזה לא היה בכח המשטרה. היום יש חוק של החלטת משטרה, ובהתאם להחלטות אנחנו והמפיק שנקבע דרך אחראי ביטחון, שרק 16,000 יכולים להיות בו זמנית בהר. ישנם שינויים חשובים שיעשו את המצב שונה. האירוע מאוד מלווה את המשטרה", הוא משתף. "נעשה הכל כדי שחלילה לא נחזור על התמונות משנה שעברה".
האם החרדים רואים בך בכלל סמכות וקשובים אליך?
"חד משמעית כן. הם לא מסתכלים על מה שיש לי על הראש אלא על מה שאני מביא איתי כרב הראשי של המשטרה, מה שאני יכול להביא ולהציע. בנוסף, אנחנו ברבנות נקראים 'משטר מתווך', בקורונה זה הוכח שיש פערים והוכחנו והצלחנו להביא סיוע לחברה ולמצוא מכנה משותף למזעור נזקים בכל הדברים המורכבים שהיא הציפה. דווקא בגלל שאני חובש כיפה סרוגה ולא משוייך לזרם החרדי, יותר קל לאדם כמוני לשדר קו שיוויוני. אני אאוט-סיידר במצב מסויים, וזה יכול להיות יתרון".

כהנא ופרוש בסיור במירון
"אנחנו כמשטרה רוצים שכל מי שמגיע לפה יוכל לממש את האמונה שלו והכמיהה שלו להתייחד עם דמותו של רשב"י בל"ג בעומר. נקבל את כולם בסבר פנים יפותו ונאפשר לעלות ולרדת בצורה מכובדת. מי שרכש כרטיס – שיגיע בכבוד. אני מציע לא לנסות להגיע למי שלא קנה, זה עלול להגיע למקומות לא טובים. המשטרה מחוייבת גם לחוק, לצד השמירה על הביטחון".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו