אחרי פינלנד: שבדיה הודיעה על הצטרפות לנאט"ו
ממשלת שבדיה הודיעה על כוונתה לפעול להצטרף לברית נאט"ו, זאת על רקע הפלישה הרוסית לאוקראינה. בכך שבדיה שוברת ניטרליות של 200 שנה, ומצטרפת לפינלנד שהודיעה גם כן על מהלך דומה

מכה נוספת לפוטין: ממשלת שבדיה הודיעה היום (ראשון) כי היא תגיש בקשה להצטרף לברית נאט"ו, זאת על רקע הפלישה הרוסית לאוקראינה. ההודעה השבדית מגיע שעות ספורות אחרי שפינלנד הודיעה על מהלך דומה.
שרת ההגנה השבדית, אן לינדה, אמרה כי "מפלגת השלטון השבדית קיבלה החלטה היסטורית והסכימה לפנות לנאט"ו ולהגיש בקשה להצטרפות לברית". לדבריה, "הפלישה הרוסית לאוקראינה הובילה להידרדרות ביטחונית משמעותית בשבדיה ובאירופה כולה".
מדובר בשינוי משמעותי באסטרטגיה הביטחונית של שבדיה, ששמרה על ניטרליות ביבשת במשך כ-200 שנה. ההצטרפות של שבדיה ופינלנד לנאט"ו גם תאחד עוד יותר את הקואליציה העולמית המתנגדת לפוטין מאז הפלישה לאוקראינה – דבר שיהווה מכה נוספת לממשל בקרמלין.
כאמור, מוקדם יותר היום ממשלת פינלנד הודיעה באופן רשמי על כוונתה להצטרף לנאט"ו. במסיבת עיתונאים משותפת של הנשיא סאולי ניניסטו וראש הממשלה סאנה מרין, הודיעו השניים באופן רשמי כי יפעלו להצטרפות לברית.
למרות זאת, הדגישו כי יש לאשר את המהלך בפרלמנט המקומי על מנת להתקדם הלאה. "אנו מקווים כי הפרלמנט יאשר את ההחלטה להצטרף לנאט"ו", אמרה מרין. "היינו בקשר קרוב עם הממשלות החברות בנאט"ו ועם נאט"ו עצמה".
כצפוי, ברוסיה מתנגדים בחריפות להצטרפותם של שבדיה ופינלנד לנאט"ו, ואיימו פעמים רבות בשבועות האחרונים כי מהלך כזה יגרור "השלכות חמורות". כזכור, רוסיה רואה בנאט"ו את האיום הצבאי הגדול ביותר עליה, והרצון של אוקראינה להצטרף לברית הביטחונית היא הסיבה העיקרית שבגללה נשיא רוסיה ולדימיר פוטין החליט לפלוש לאוקראינה ולפתוח במלחמה.
מכשול נוסף שעומד בפני שבדיה ופינלנד ניצב מכיוון טורקיה, שחברה בנאט"ו, ומנסה להציג את עצמה כמתווכת בין אוקראינה לרוסיה במלחמה. באנקרה הביעו ספקנות בנוגע לקבלת פינלנד ושבדיה כחלק מהברית, כשהיא מאשימה אותם בהענקת מקלט לטרוריסטים כורדים.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו