שיר השירים: המדריך המלא לכתיבת שיר חדש - סרוגים
מוזיקה, תרבות , תוכן שיווקי

שיר השירים: המדריך המלא לכתיבת שיר חדש

שירים היו כאן מאז ומתמיד, במגוון רחב של סגנונות, אורכים ותכנים. כל אחד יכול לכתוב שיר, וכל מה שצריך זה רצון. המדריך המלא

בשיתוף בית אביחי
שיר השירים: המדריך המלא לכתיבת שיר חדש
  (צילום: Pexels photo)

שירים היו כאן מאז ומתמיד, במגוון רחב של סגנונות, אורכים ותכנים. למעשה, כבר בתקופת התנ"ך עשו שימוש בשירים בשביל להביע מכאובים, תחושת הודיה או רגשות – כאשר, שיר השירים, אחת המגילות המפורסמות והאהובות, מורכבות כולה משירי אהבה.

ככלל, כל אחד יכול לכתוב שיר, כאשר, כל מה שהוא צריך לצורך המטרה זה רצון. בהליך כתיבת שיר, חשוב מאוד לא לחתור למושלם, אלא פשוט לכתוב מה שמרגישים. כמובן, שהיכרות עם כלים וכללים שונים בכתיבת שירים, יכולה להתוות את הדרך לעבר שירים אשר גם ניתנים להלחנה או לפרסום – אם זאת המטרה אשר עומדת מאחורי הכתיבה. אז בכדי לעזור לכם ולו במעט, לבצע את המשימה ולכתוב את השיר, להלן  מספר טיפים ישימים אשר יסייעו לכם במטרה:

ההשראה המתאימה

אם אתם רוצים לכתוב שיר, ההמלצה היא לא לחכות להשראה – מהסיבה הפשוטה, שיכול לעבור זמן רב עד שתתקלו בה. כמובן, שאם כבר נוחתת עליכם השראה שכזאת, ההמלצה היא לא לתת לה לחמוק ובאותו הרגע להעלות אותה על הכתב – או להקליט אותה בטלפון.

בכל מקרה, ההמלצה היא לפנות את הזמן לכתיבה, לנסות לחשוב על רעיונות, להעלות זיכרונות מאירועים שנגעו בכם או פשוט לכתוב בצורה אינטואיטיבית – הנייר יכול לספוג הכול ובאפשרותכם להחליט בשלבים מאוחרים יותר מה תעשו אם מה שכתבתם ועד כמה כדאי "לנקות". 

כלים וידע בכתיבת שירים

אם אתם מבקשים לכתוב שיר אשר משתייך לקטגוריה מסוימת או שיש לשיר מטרה ספציפית. חשוב שתאספו כמה שיותר ידע וכלים כיצד נכון לכתוב שיר כזה. אחת מהדרכים אשר יאפשרו לכם ללמוד, זה פשוט לקרוא כמה שיותר שירים באותו הסגנון – לשים דגש למבנה, לכמות המילים, לאופן החלוקה לשורות.

ברגע שתרכשו את הידע הנדרש, יהיה לכם הרבה יותר פשוט לכתוב את השיר המבוקש או לערוך ולשייך שיר שכבר כתבתם לאותה הקטגוריה. 

יצירתיות

בכדי לכתוב שירים טובים, צריך איזשהו פרץ של יצירתיות. עכשיו, יצירתיות קיימת בכל אחד מאיתנו, יש כאלו, אשר מחשיבים את עצמם ליצירתיים יותר ויש כאלו אשר מחשיבים את עצמם ליצירתיים קצת פחות.

בכדי לכתוב שיר, אמורים להתחבר לאותה היצירתיות, כאשר יש לייצר את התנאים המתאימים – כמובן, יש אנשים אשר שעות הלילה המאוחרות הן השעות היצירתיות שלהן, יש כאלו, אשר כשהם נמצאים בטבע הם מרגישים את היצירתיות במלוא עוזה והסיטואציות יכולות להיות עוד מגוונות. בכל מקרה, הדבר החשוב הוא ללמוד לזהות את אותם התנאים והמצבים אשר גורמים לפרץ היצירתיות – אשר כמובן, יכולה להשפיע במידה רבה על התוצר. 

לנסות ולהימנע ממכשולים או מחסומים

כל אחד יכול למצוא את עצמו מתמודד עם מכשולים או מחסומים אשר עלולים לעצור אותו מלכתוב שיר. בין אותם מחסומים – חוסר אמונה עצמית (החשיבה שהוא לא מסוגל לכתוב שיר שיהיה טוב מספיק), חוסר ריכוז, קושי למצוא את נקודת ההשקה שבין הרגשי לשכלתני או תחושה של חוסר בידע ובכלים אשר מאפשרים את כתיבת השירים.

על רוב המכשולים הללו ניתן להתגבר כאשר כל מה שצריך לעשות, זה להיות במודעות שאותם מכשולים עלולים להקשות על כתיבת שירים. בכל מקרה חשוב שתזכרו, שכתיבת שירים לא מחייבת אתכם לשום דבר, אם לא תאהבו את השיר שכתבתם, תוכלו בשלב הבא לערוך אותו או פשוט לקטלג אותו כ"שיר למגירה" בתקווה שהשיר הבא יהיה טוב יותר. 

יישום של טיפים אלו יכול לסייע בכתיבת שירים אבל חשוב מכל, זה כאמור, קבלת ההחלטה שאתם מעוניינים לכתוב שירים והציפיות הפרטניות שלכם מהם. 

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
יורם טהר לב...
טהר לב | 16-05-2022 19:28
יורם טהר לב עם אתה לי ארץ וכשהשמש תעבור עלי שירי מופת