הג'וב החדש של יעקב ליצמן
בדיוק, כמו אריה דרעי, פרישתו של ליצמן מהכנסת אינה מסמנת את סיום הקריירה הפוליטית שלו, והוא צפוי להתמנות ל'יושב ראש הסיעה המרכזית'

חבר הכנסת יעקב ליצמן צפוי לעזוב בחודש הבא את הכנסת, אחרי שני עשורים בהם כיהן כחבר כנסת, כשר וכסגן שר. עזיבתו של ליצמן התקבלה במסגרת הסכם הטיעון אליו הגיע עם בית המשפט.
אלא, שלמרות שליצמן צפוי לעזוב את הכנסת, הוא לא מתכוון לעזוב את החיים הפוליטיים. ליצמן צפוי להמשיך להנהיג את 'אגודת ישראל' גם מחוץ לכנסת, במתכונת דומה לזו שבה אריה דרעי מנהיג את מפלגת ש"ס.
על פי הדיווח באתר ב'חדרי חרדים', ליצמן צפוי לכהן כ'יושב ראש הסיעה המרכזית' המייצגת את חסידות גור בתוך מפלגת 'אגודת ישראל'.
עוד עולה מהדיווח כי במפלגה עמלים בימים אלה על בניית הסידור הלוגיסטי שיאפשר לליצמן להיכנס לתפקיד כבר בחודש הבא.
במסגרת תפקידו החדש, ליצמן צפוי להמשיך להגיע לישיבות הסיעה ולישיבות ראשי האופוזיציה, ולהמשיך להיות נציגו הרשמי של האדמו"ר מגור במפלגה.
מי ככל הנראה ייכנס במקומו של ליצמן, הוא הבא ברשימת "יהדות התורה", יעקב טסלר שכבר כיהן בעבר מטעם הסיעה.
טסלר הוא בנו של הרב אפרים טסלר, שהיה ראש ישיבת ויז'ניץ בהר נוף. כילד התגורר בשכונת סנהדריה בירושלים. התחנך במוסדות ויז'ניץ ובישיבת טשעבין. לאחר נישואיו עבר להתגורר באשדוד.
את דרכו הציבורית החל כחבר במועצה הדתית מטעם אגודת ישראל, ובמקביל ניהל מיזמים של עיתון "המודיע". בשנת 2009 נבחר למועצת העיר אשדוד מטעם אגודת ישראל, תפקיד בו כיהן עד שנת 2019. החל משנת 2015 היה עוזרו של סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, איש אגודת ישראל אף הוא.
ב-31 בינואר 2019 החליט מרכז אגודת ישראל כי טסלר ייצג את חסידות ויז'ניץ ברשימת יהדות התורה לכנסת, במקום נציגה המכהן מנחם אליעזר מוזס. בהתאמה, בהרכב רשימת יהדות התורה לכנסות ה-21 22 וה-23 הוצב במקום החמישי. הסיעה קיבלה 7–8 מנדטים והוא נכנס לכנסת.
ברשימת יהדות התורה לקראת הבחירות לכנסת ה-24 הוצב במקום השמיני, לאור קידום נציגי חסידות בעלז ודגל התורה ברשימה ונכנס לכנסת רק לאחר הפעלת החוק הנורווגי, אך עם עם הקמת ממשלת ישראל השלושים ושש, הסתיימה כהונתו.
כעת הוא צפוי לחזור שוב לכנסת ה-24, ולכהן בה באופן מלא עד סוף כהונתה.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו