לקראת ההצטרפות לנאט"ו: זלנסקי ונשיא פינלנד שוחחו - סרוגים

לקראת ההצטרפות לנאט"ו: זלנסקי ונשיא פינלנד שוחחו

אחרי שפינלנד הודיעה על כוונתה להצטרף לברית נאט"ו, נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי שוחח עם נשיא פינלנד סאולי ניניסטו ובירך אותו על קידום המהלך. השניים דנו גם על דרכי חיבור של אוקראינה לאיחוד האירופי

<a href='/נבחרת-סרוגים/?authorName=אוריאל-בארי'>אוריאל בארי</a>, חדשות סרוגים
לקראת ההצטרפות לנאט"ו: זלנסקי ונשיא פינלנד שוחחו
  נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי (צילום: שאטרסטוק)

נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי שוחח היום (חמישי) עם נשיא פינלנד סאולי ניניסטו, זאת לאחר הודעתו על כוונתה של פינלנד להצטרף לברית נאט"ו. בשיחתם זלנסקי בירך את פינלנד על קידום הצטרפותה לברית הצבאית ההגנתית, זאת על רקע הפלישה הרוסית לאוקראינה.

בציוץ שפרסם בטוויטר זלנסקי כתב כי הוא "שיבח את מוכנותה של פינלנד לפעול להצטרפות לנאט"ו. בנוסף שוחחנו על אפשרויות השילוב של אוקראינה באיחוד האירופי, וכן דנו על דרכי שיתוף פעולה הגנתיים בין אוקראינה לפינלנד".

כאמור, ממשלת פינלנד הודיעה הבוקר רשמית כי בכוונתה להצטרף לברית נאט"ו (ארגון האמנה הצפון-אטלנטית), זאת על רקע הפלישה הרוסית לאוקראינה שגרמה למנהיגי המדינות לשקול מחדש את אסטרטגיית הביטחון שלהם. ההערכה היא ששבדיה גם תודיע על הצטרפות לברית בימים הקרובים, ובשטוקהולם אמרו כי הם "ייקחו את הבקשה של פינלנד בחשבון" בעת קבלת ההחלטה על הצטרפותה לנאט"ו.

עוד באותו נושא

מכה לפוטין: פינלנד הודיעה על כוונתה להצטרף לנאט"ו

מדובר בשינוי דרמטי ביחסי הכוחות באירופה, אחרי שנים שבהן המדינות הסקנדינביות הקפידו לשמור על ניטרליות. פינלנד החלה באסטרטגיה ביטחונית ניטרלית אחרי ההפסד הקשה שלה לברית המועצות ב"מלחמת החורף" ב-1940, שבו נאלצה להחזיר שטחים רבים למוסקבה, וב-1948 חתמה על הסכם שיתוף פעולה אשר הגביר את התלות הכלכלית והפוליטית שלה ברוסיה.

כצפוי, ברוסיה מתנגדים להצטרפותם של שבדיה ופינלנד לנאט"ו, ואיימו פעמים רבות בשבועות האחרונים כי מהלך כזה יגרור "השלכות חמורות". כזכור, רוסיה רואה בנאט"ו את האיום הצבאי הגדול ביותר עליה, והרצון של אוקראינה להצטרף לברית הביטחונית היא הסיבה העיקרית שבגללה נשיא רוסיה ולדימיר פוטין החליט לפלוש לאוקראינה ולפתוח במלחמה.

כיום רוסיה חולקת גבול של 1,215 ק"מ עם 5 מדינות החברות בנאט"ו. לפינלנד יש גבול באורך 1,300 ק"מ עם רוסיה, כך שאם היא תצטרף לברית הגבול של המדינות החברות יוכפל ולמעשה יקשה עוד יותר על רוסיה להגן על עצמה במקרה של מלחמה מול מדינות הברית הצבאי. ההצטרפות של שבדיה ופינלנד לנאט"ו גם יאחדו עוד יותר את הקואליציה העולמית המתנגדת לפוטין מאז הפלישה לאוקראינה – דבר שיהווה מכה נוספת לממשל בקרמלין.

 

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו