מאות חללי צה"ל מונצחים חלקית באתר 'יזכור'
מאות חללי צה"ל מונצחים בצורה חלקית באתר 'יזכור' של משרד הביטחון, כשלמעט שמם ותאריך נפילתם לא מופיעים עליהם פרטים נוספים וזאת למרות שתאריך נפילתם היה לפני 25 שנה
אתר 'יזכור' הוא אתר ההנצחה לחללי מערכות ישראל אותו מפעיל משרד הביטחון. באתר מופיעים פרטיהם של אלפי חללי מערכות ישראל, הכוללים תמונה, סיפור חיים, תיאור הנפילה והנצחתם. בנוסף מופיעה ההנצחה באנדרטאות השונות, ומקום הקבורה.
אלא שלמאות חללי צה"ל מופיעים באתר דפי הנצחה חלקיים מאוד, וזאת למרות שחלפו עשרות שנים רבות, חלקם אפילו 60 שנה, מאז נפילתם. מדובר בנכי צה"ל שנפטרו לאחר השירות, ובדף ההנצחה שלהם מופיע רק שמם, מועד נפילתם והגיל בו נפטרו.
ב'יזכור' ניתן לאתר את שמות החללים שהיום חל יום האזכרה שלהם. ביום הזה ממש א' באייר, ניתן להשוות בין דפי הנצחה חלקיים לחללים, לעומת דף הנצחה מלא. כך למשל, דוגמאות אקראיות שדלינו מאתר יזכור, אמיל נסר אל דין ז"ל ויוסף בן נחמיאס ז"ל חללי צה"ל שאין עליהם פרטים מלבד שמות ההורים, תאריך הנפילה, בן כמה היה והיכן נקבר.
לעומת שני הדפים החלקיים, מופיעים היום גם דפי הנצחה מלאים הכוללים שם ותמונה, אצל מרבית הנופלים. בהם יש גם שם את סיפור חייהם המפורט. כך בדוגמאות שמוצגות היום באתר יזכור – א' באייר: למשל בדף הזיכרון לזכר החיילת קורל קינן ז"ל ויש כמובן אלפים כאלו.
ולא רק נופלים טריים מהשנים האחרונות, אלא גם נופלים ממלחמת העצמאות, מונצחים עם תמונה וסיפור חיים:
יש לציין כי חלק מהנופלים עם המידע החלקי עלו לאתר לפני יותר משנה. ביום הזיכרון שעבר (2021), נכתבו עליהם דברי זיכרון מאת חבריהם או קרובי משפחתם.
אבל לא רק לנכי צה"ל ישנה הנצחה חלקית, אלא גם לשבויים. רס"ל זכריה באומל ז"ל, נהרג במלחמת לבנון הראשונה בשנת 1982. שרידי גופתו הוחזרו מסוריה בתיווך רוסי לפני יותר משלוש שנים. למרות שיש דף ויקיפדיה על שמו, עם כל זאת עדיין באתר 'יזכור' אין עליו פרטים מעבר לשמו ותאריך נפילתו.
שימו לב כי שר הביטחון בני גנץ, שמונה לתפקיד בשנת 2020, הספיק כבר להדליק נר לזכרו.
משרד הביטחון: מדובר בנכי צה"ל שנוספו בשנתיים האחרונות
שאלנו את משרד הביטחון, מדוע ישנם חללים אשר גם עשרים ועשרים וחמש שנים אחר פטירתם, אין עליהם מידע מעבר לתמונה ותאריך הנפילה?
ממשרד הביטחון נמסר בתגובה: "אתר האינטרנט יזכור הינו אתר ההנצחה לחללי מערכות ישראל המופעל ע"י אגף משפחות, הנצחה ומורשת במשרד הביטחון.
בהתאם להחלטת המועצה הציבורית להנצחת החייל, שהתקבלה לפני כשנתיים, נוספו לאתר יזכור שמותיהם של נכי מערכת הביטחון, שנפטרו עקב נכותם המוכרת. עובדי האגף פונים לבני משפחות החללים באופן יזום, לצורך כתיבת סיפור חייהם. הפנייה לכל המשפחות היא בהתאם לסדר מדורג וכרונולוגי".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו