פחות מבחנים ויותר עבודות: כך תראה הרפורמה בבגרויות
החל משנת הלימודים הבאה, תצא לדרך רפורמה בבגרויות לפיה המקצועות ההומניים יתרכזו בעבודות ולא במבחנים. שרת החינוך: "להעניק כלים שישרתו את התלמידים בעתיד"

שרת החינוך, ד"ר יפעת שאשא ביטון, הציגה את רפורמת הבגרויות במקצועות המח"ר: היסטוריה, ספרות, אזרחות ותנ"ך.
עיקרי הרפורמה: קורסי יסוד ועבודה מסכמת רב תחומית. במסגרת הרפורמה, המורים יוכלו לבחור אחד משלושה נתיבים: למידה מתחדשת, למידה מבוססת דיגיטל, או מורים מובילי פיתוח.
התוכנית תלווה בבקרה חיצונית על קורסי היסוד, ובהערכה ומדידה חיצוניים על העבודה המסכמת הרב תחומית. כמו-כן, התלמידים ייבחנו על העבודה בעל פה על ידי בוחן חיצוני.
שרת החינוך: "המטרה שלנו להעניק לתלמידים כלים שישרתו אותם בעתידם האישי, המקצועי והאקדמי. שתוענק חווית למידה רלוונטית, מעמיקה, כזו שתיחקק להם בתודעה לעוד שנים קדימה. אנחנו משנים את הדרך כדי לתת לתלמידים את ההזדמנות להפסיק לשנן, ובאמת להתעניין. כדי שהמורשת והרוח הישראלית תהיינה זכורות ואהובות על ידי התלמידים.״
מנכ"לית משרד החינוך, דלית שטאובר: "תכנית התחדשות הלמידה היא פורצת דרך ברמה עולמית. מזה שנים רבות מקצועות הרוח בעולם ובארץ, לא נמצאים במקום הראוי להם, כשבשנתיים האחרונות חל פיחות נוסף במעמדם. תכליתו של המעשה החינוכי הוא להעלות את רוחו של האדם ולטפח את הנעלה שבו. במסגרת התכנית החדשה כל תלמידי ישראל ילמדו את כל מקצועות המח"ר, כשבשלב השני הם יעסקו בסוגיה, ברעיון גדול ובשאלת חקר שמחברת בין התחומים, מתוך בחירה ועניין אישי".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו